Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhdysvallat lopettaa Syyria-neuvottelut Venäjän kanssa

Ulkoministeri John Kerry etsii mahdollisuutta tulitaukoon muita diplomaattisia kanavia pitkin.

Ulkomaat
 
AFP

Yhdysvallat ilmoitti maanantaina, ettei se enää jatka keskusteluja Venäjän kanssa tulitauon saamiseksi Syyriaan. Yhdysvallat syytti Venäjää ja Syyriaa siitä, että nämä ovat kiihdyttäneet iskujaan siviilejä vastaan sekä Venäjää myös siitä, ettei se pitänyt lupaustaan tulitauosta.

Yhdysvallat varoitti jo viime viikolla lopettavansa tulitaukoneuvottelut, ellei Venäjä lopeta pommittamista Aleppossa.

”Kaikkien kärsivällisyys Venäjän kanssa on loppunut”, sanoi Valkoisen talon edustaja Josh Earnest.

Yhdysvaltojen ulkoministeriö ilmoitti kuitenkin, että ulkoministeri John Kerry etsii yhä ratkaisua Syyrian kriisiin muiden diplomaattisten kanavien kautta. Silti lähes päivittäiset puhelinneuvottelut Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin kanssa on ohitse.

Venäjä ilmoitti olevansa pahoillaan Yhdysvaltojen päätöksestä.

Tulitaukosopimus allekirjoitettiin 12. syyskuuta Kerryn ja Lavrovin sovittua asiasta. Tulitauko ei kuitenkaan kestänyt viikkoakaan.

Yhdysvallat ei ainakaan vielä kertonut, mikä Yhdysvaltojen B-suunnitelma voisi olla. Huhujen mukaan kyseessä voisivat olla kovemmat pakotteet Al-Assadin hallintoa vastaan sekä mahdollinen aseellinen apu kapinallisille Saudi-Arabiasta ja Qatarista.

Yhdysvaltojen ja Venäjän sotilasviranomaiset jatkavat yhteydenpitoa, jotteivat venäläis- ja amerikkalaisjoukot päädy taisteluissa toistensa tielle.

YK:ssa Venäjä hylkäsi Ranskan laatiman päätöslauselman, jolla pyrittiin saamaan tulitauko Aleppoon, koska ”sillä ei ole mahdollisuutta toimia”.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat