Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Taleban puolusti sitkeästi maanantaina valtaamiaan alueita Pohjois-Afganistanissa

Yhdysvallat tukee Afganistanin armeijan vastahyökkäystä ilmaiskuin.

Ulkomaat
 
HS–Reuters

Taleban-taistelijat pystyivät pitämään hallussaan Kunduzin kaupungista valtaamiaan alueita tiistaina huolimatta Afganistanin armeijan vastahyökkäyksistä.

Taleban onnistui hyökkäämään kaupungin keskustaan maanantaina, ja taistelut jatkuivat koko päivän ja seuraavan yön. Tukea Afganistanin armeija sai Yhdysvaltojen ilmavoimilta ja erikoisjoukoilta.

”Olemme saaneet vahvistuksia ja ilmatukea. Olemme tappaneet ainakin 25 Taleban-taistelijaa ja vallanneet takaisin monia paikkoja. Aiomme puhdistaa kaupungin”, sanoi Kunduzin poliisipäällikkö Qasim Jangalbagh uutistoimisto Reutersille.

Poliisipäällikkö myönsi, että kolme Afganistanin armeijan sotilasta oli kuollut ja kahdeksan haavoittunut. Yhdysvaltojen sodanjohto Kabulissa kommentoi maanantaina, että se aikoo antaa yhä ilmatukea.

Taleban on jo pitkään ollut vahvoilla Kunduzia ympäröivillä alueilla, ja se valtasikin kaupungin pariksi viikoksi syyskuun lopulla vuonna 2015.

Talebanin maanantaina alkanut hyökkäys on osoitus Afganistanin hallinnon heikkoudesta. Afganistanin hallituksen edustajat tapaavatkin tällä viikolla Brysselissä kansainvälisiä rahoittajia saadakseen miljardien dollarien apupaketin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat