Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syyttäjä vaatii Katalonian itsenäisyysjohtajalle kymmenen vuoden virkakieltoa – ”Kunnia tulla syytetyksi”

Oikeudenkäynti liittyy symbolisen itsenäisyysäänestyksen järjestämiseen marraskuussa 2014.

Ulkomaat
 
Albert Gea / Reuters
Artur Mas puhui Katalonian parlamenttitalossa tammikuussa.
Artur Mas puhui Katalonian parlamenttitalossa tammikuussa. Kuva: Albert Gea / Reuters

Katalonian entistä aluejohtajaa Artur Masia uhkaa kymmenen vuoden kielto toimia julkisissa viroissa.

Kieltoa vaatii syyttäjä oikeudenkäynnissä, joka liittyy symbolisen itsenäisyysäänestyksen järjestämiseen marraskuussa 2014. Espanjan keskushallinto piti äänestystä laittomana.

”On kunnia tulla syytetyksi kansalaisten kuuntelemisesta ja heidän puolustamisestaan”, Mas sanoi tiistaina katalonialaisen Ara-sanomalehden mukaan.

”Vuoden 2014 äänestyksessä ei päätetty Katalonian itsenäisyydestä vaan laskettiin, kuinka moni on sen puolesta ja kuinka moni vastaan.”

Yli 80 prosenttia äänestäneistä kannatti itsenäistymistä. Äänestysprosentti tosin jäi matalaksi, koska itsenäisyyden vastustajat eivät vaivautuneet uurnille.

Mas olisi halunnut Katalonialle samanlaisen sitovan kansanäänestyksen, jossa Skotlanti päätti pysyä osana Britanniaa syyskuussa 2014.

Nykyinen aluejohtaja Carles Puigdemont ilmoitti viime keskiviikkona, että Katalonian asukkaat äänestävät itsenäistymisestä Espanjan luvalla tai ilman sitä syyskuussa 2017.

Itsenäisyyden kannatus on kasvanut tällä vuosikymmenellä merkittävästi 7,5 miljoonan asukkaan Kataloniassa, jolla on oma kieli ja kulttuuri. Muutosta selittävät muun muassa Espanjan talouskriisi ja Katalonian itsehallinnon lisäämisen kaatuminen perustuslakituomioistuimessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat