Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yahoo vakoili asiakkaidensa sähköposteja Yhdysvaltain tiedusteluviranomaisille

Asiantuntijoiden mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun yhdysvaltalainen yhtiö tutkii tiedusteluviranomaista varten kaikki saapuvat sähköpostiviestit.

Ulkomaat
 
Mike Blake / Reuters
Yahoon mainoskyltti hohti kirkkaana auringonnousun aikaan San Franciscon keskustassa Kaliforniassa helmikuussa.
Yahoon mainoskyltti hohti kirkkaana auringonnousun aikaan San Franciscon keskustassa Kaliforniassa helmikuussa. Kuva: Mike Blake / Reuters

Internetyhtiö Yahoo rakensi viime vuonna ohjelmiston, joka etsi sen asiakkaiden sähköposteista Yhdysvaltain tiedusteluviranomaisten määrittämiä tietoja, kertoo uutistoimisto Reuters.

Yahoon ohjelmisto kävi läpi satoja miljoonia Yahoo-sähköpostitilejä joko kansallisen turvallisuuden viraston NSA:n tai keskusrikospoliisi FBI:n pyynnöstä, kertovat kaksi Yahoon entistä työntekijää ja kolmas asiaa tunteva taho Reutersille. Heidän mukaansa pyyntö saapui Yahoon lakimiehille salaiseksi luokiteltuna ohjeistuksena.

Tiedusteluasiantuntijoiden mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun yhdysvaltalainen yhtiö tutkii tiedusteluviranomaista varten kaikki saapuvat sähköpostiviestit – sen sijaan, että se tutkisi viestiarkistoja tai rajattua määrää tiettyjä tilejä, kertoo Reuters. On epäselvää, mitä tiedusteluviranomaiset toivoivat löytävänsä.

Reuters ei ole pystynyt varmistamaan, mitä tietoja – jos mitään – Yahoo on lopulta luovuttanut tiedusteluviranomaisille, tai ovatko viranomaiset pyytäneet samaa muilta sähköpostipalvelujen tarjoajilta.

”Yahoo on lakia kunnioittava yritys ja noudattaa Yhdysvaltain lakeja”, yhtiö vastasi Reutersin kysymyksiin kieltäytyen kommentoimasta enempää.

Yhdysvaltalaisten teleoperaattorien ja internetyhtiöiden tiedetään luovuttaneen aiemminkin asiakastietoja tiedusteluviranomaisille. Tietovuotaja Edward Snowden paljasti vuonna 2013, että NSA keräsi ja arkistoi järjestelmällisesti Yhdysvalloissa tehtyjen puheluiden metadataa. Metadatasta voi tarkkailla puheluiden tietoja mutta ei niiden sisältöä.

Asiantuntijoiden mukaan Yahoon tapaus vaikuttaa pyynnön laajamittaisuuden ja varta vasten luodun ohjelmiston takia ainutlaatuiselta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat