Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

YK todisti Venäjän väitteet vääriksi: Syyrian avustussaattue tuhoutui ilmaiskussa

Satelliittikuvat osoittavat, että avustuskuljetusta pommitettiin ilmasta. Se tarkoittaa, että joko Syyria tai Venäjä on vastuussa noin 20 ihmisen hengen vaatineesta iskusta. Suurin osa kuolleista oli avustustyöntekijöitä.

Ulkomaat
 
HS–Reuters
Katso kuvat tuhotusta saattueesta
Katso kuvat tuhotusta saattueesta
YK: keskeytti kaikki avustuskuljetukset Syyriassa ilmaiskun takia.

Kansainvälinen yhteistyöjärjestö YK on vahvistanut, että syyskuussa tuhoutunutta avustussaattuetta pommitettiin ilmasta käsin. Ilmaisku surmasi noin 20 ihmistä, joista suurin osa oli avustustyöntekijöitä.

Alueella lentävä Venäjä on väittänyt, että YK:n ja avustusjärjestö Punaisen puolikuun saattuetta ei ammuttu ilmasta, vaan se syttyi tuleen.

YK:n satelliittikuviin pohjautuva tutkimus kuitenkin kumoaa Venäjän väitteet. YK:n asiantuntijoiden mukaan kyseessä oli varmuudella ilmaisku.

Venäjä on myös yrittänyt sysätä vastuuta avustustyöntekijöiden tapoista kapinallisille. Venäjän mukaan ainoastaan Syyrian hallitusta vastaan taistelevat kapinalliset tiesivät avustussaattueen sijainnin iskuhetkellä. YK on kuitenkin jo aiemmin kertonut, että kaikkia osapuolia oli informoitu saattueesta ja autot oli merkitty asianmukaisesti.

Käytännössä YK:n tutkimus tarkoittaa, että isku on peräisin joko Syyrian hallituksen tai Venäjän sotilaskoneesta. Syyrian hallitus ja Venäjä taistelevat samalla puolella kapinallisia vastaan Syyriassa.

YK ilmoitti jo heti avustuskuljetuksen tuhouduttua, että kyseessä oli ilmaisku. Myöhemmin YK kuitenkin muutti lausuntonsa sanamuotoa ja puhui vain iskuista. Nyt iskujen luonne on kuitenkin varmistunut.

”Analyysimme on vahvistanut, että kyseessä oli ilmaisku ja monet muutkin lähteet ovat sanoneet samaa”, totesi YK:n tutkimusohjaaja Lars Bromley tiedotustilaisuudessa Genevessä.

Yhdysvallat on syyttänyt iskusta Venäjää, mutta Venäjä on kiistänyt syytökset.

YK:n pääsihteeri Ban Ki-Moon ilmoitti perjantaina, että hän perustaa YK:n sisäisen tutkinnan hyökkäyksestä ja pyysi kaikkia osapuolia auttamaan tutkinnassa.

Sisäisen tutkinnan valmistuttua YK päättää, tuleeko tapahtuneesta joitain seurauksia. Venäjä ja Syyria ovat molemmat YK:n jäseniä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat