Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nigeria säästää talouskriisissä: Presidentti myy kaksi kymmenestä lentokoneestaan

Ylellisistä koneista on julkaistu myynti-ilmoituksia paikallisissa sanomalehdissä

Ulkomaat
 
EDUARDO MUNOZ / REUTERS
Nigerian presidentti Muhammadu Buhari odotti puheenvuoroaan YK:n yleiskokouksessa New Yorkissa syyskuussa.
Nigerian presidentti Muhammadu Buhari odotti puheenvuoroaan YK:n yleiskokouksessa New Yorkissa syyskuussa. Kuva: EDUARDO MUNOZ / REUTERS

Nigerian presidentti Muhammadu Buhari myy kaksi lentokonetta edustuslaivueestaan vähentääkseen hallintonsa kustannuksia keskellä pahaa talouskriisiä, kertoo uutistoimisto AFP.

Myynnissä ovat suihkukoneet malliltaan Falcon 7x ja Hawker 4000. Niistä on julkaistu myynti-ilmoituksia paikallisissa sanomalehdissä. Ilmoitusten kuvista näkee, että koneet on sisustettu ylellisesti muun muassa nahkaistuimin, kertoo AFP.

Ostotarjoukset pyydetään esittämään paikallisen valuutan nairan sijaan Yhdysvaltain dollareissa.

Presidentinhallinnon lentolaivueeseen jää yhä kahdeksan lentokonetta, joskin niistäkin osa on määrä siirtää ilmavoimien käyttöön, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Presidentinhallinto huomautti, että lentokoneiden myynti on viime vuonna annettu vaalilupaus. Buhari valittiin Nigerian presidentiksi keväällä 2015, kun hän voitti vaaleissa silloisen istuvan presidentin Goodluck Jonathanin.

Nigeria kärsii pahimmasta talouskriisistään vuosiin. Sen talous vajosi taantumaan elokuussa.

Nigeria saa noin 70 prosenttia tuloistaan myymällä öljyä, joten öljyn laskenut maailmanmarkkinahinta on rasittanut sitä suuresti. Öljykauppaa ovat haitanneet myös kapinallisten hyökkäykset öljyputkiin Nigerjoen suistossa.

Nigeria on kasvattanut budjettiaan ruokkiakseen talouden kasvua ja kehittääkseen infrastruktuuria, mutta asiantuntijoiden mukaan Buhari ei ole onnistunut kokoamaan riittävää rahoitusta hankkeisiin.

”Nigerialla ei vieläkään ole kunnon suunnitelmaa taantuman selättämiseksi”, konsulttiyhtiö Eurasia Group arvioi alkuviikosta AFP:n mukaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat