Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Brittikoulujen pitää jo listata ulkomaalaiset oppilaat – sama velvoite ehkä yrityksillekin

Konservatiivihallituksen ajatus ulkomaalaisten työntekijöiden osuuden raportoinnista tyrmistytti oppositiopuolueet

Ulkomaat
 

Lontoo

Brittiyritysten pitää ehkä tulevaisuudessa raportoida palkkaamiensa ulkomaisten työntekijöitten osuus, jos konservatiivipuolueen alustava suunnitelma menee läpi.

Taustalla on halu patistaa yrityksiä palkkamaan lisää brittiläistä työvoimaa.

Brittikouluissa kansalaisuutta on jo alettu kartoittaa. Koulujen on pitänyt kysyä oppilailta kansalaisuutta ja syntymäpaikkaa tästä syksystä lähtien.

Sisäministeri Amber Ruddin tiistaina puoluekokouspuheensa taustamateriaalissa esittelemä idea ulkomaalaistyövoiman osuuden raportoinnista nostatti keskiviikkona vastalauseiden myrskyn. Ajatus ulkomaalaisten listaamisesta tuomittiin laajalti oppositiossa.

Rudd joutuikin perääntymään osittain keskiviikkona. Sisäministeri ilmoitti BBC:n radiohaastattelussa, että hankkeen toteutuminen ei ole suinkaan varma.

”Meidän pitäisi pystyä käymään keskustelua maahanmuutosta ja siitä, minkälaista ammattitaitoa täällä tarvitaan ja mistä sitä saa”, hän muistutti.

Oppositiossa konservatiivihallituksen mahdollisia ulkomaalaislistoja ja muita hankkeita ei katsottu hyvällä. Työväenpuolueen sisäasioiden vastuuhenkilö Andy Burnham ilmoitti Twitterissä, että konservatiiveista on tullut muukalaisvihamielinen puolue.

Skotlannin kansallispuolue SNP, walesilainen Plaid Cymru sekä vihreät julkistivat yhteisen lausuman, jonka mukaan konservatiivipuolue käyttää EU-kansanäänestystulosta tekosyynä ”myrkylliselle retoriikalle” maahanmuuttoasioissa.

EU-ero eli -brexit päätös on lisännyt vihapuhetta ja -rikoksia ulkomaalaisia kohtaan Britanniassa. Myös monet EU-kansalaiset ovat kertoneet brittien asenteiden kiristymisestä.

Pääministeri Theresa May ilmoitti omassa linjapuheessaan keskiviikkona, että konservatiivipuolue paaluttaa itsensä poliittiseen keskustaan. Hänestä Britannian pitää toimia kaikkien eduksi tasapuolisesti.

Maykin sivusi kuitenkin sisäministerin hanketta sanomalla, että yritysten pitäisi kouluttaa paikallista nuorisoa ennemmin kuin palkkaa halpaa ulkomaista työvoimaa.

”Jos luulet, että ole maailmankansalainen, et ole minkään maan kansalainen. Et ymmärrä, mitä kansalaisuus merkitsee”, May sanoi Birminghamissa.

Brittikouluissa oppilaiden kansalaisuuden ja syntymäpaikan kirjaaminen alkoi syyskuun alussa. Hanke on herättänyt vastusta niin koulujen kuin oppilaiden perheidenkin taholla.

Opetusministeriön mukaan tiedot auttavat opetustarjonnan suunnittelussa, eikä niitä anneta eteenpäin maahanmuuttoa valvovalle sisäministeriölle, BBC raportoi syyskuussa.

Britannialla ei ole tarkkaa ja luottavaa tietoa maassa oleskelevien ulkomaalaisten määrästä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat