Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Britannian Ukip-puolueen edustaja toipuu sairaalassa – puoluetovereiden kanssa syntyi nyrkkitappelu

Populistipuolueen johtoon pyrkivä Steven Woolfe kiidätettiin yhteenoton jälkeen sairaalaan.

Ulkomaat
 
HS–AFP–Reuters
Andrew Yates / Reuters
Europarlamentaarikko Steven Woolfe iloitsi kesäkuussa, kun britit olivat äänestäneet EU-eron puolesta.
Europarlamentaarikko Steven Woolfe iloitsi kesäkuussa, kun britit olivat äänestäneet EU-eron puolesta. Kuva: Andrew Yates / Reuters

Britannian Ukip-puolueen europarlamentaarikko Steven Woolfe on toipumassa vammoista, joita hän sai yhteenotossa puoluetovereidensa kanssa.

Woolfe kiidätettiin torstaina sairaalaan Strasbourgissa. Puoluelähteiden mukaan hänellä oli ”verenvuoto aivoissa” ja tila oli hengenvaarallinen.

Torstaina illansuussa Woolfe kuitenkin lähetti tiedotteen, jonka mukaan sairaalatutkimuksissaan hänen aivoistaan ei löytynyt ”veritulppaa”.

”Tunnen itseni valoisammaksi, onnellisemmaksi ja hymyilen kuten aina”, Woolfe sanoi tiedotteessa. Hän jää yön yli sairaalaan varotoimena.

Woolfe sai vammoja puoluetovereiden kanssa syntyneessä nujakassa. Ukipin europarlamentaarikot olivat pitäneet omaa kokoustaan Ranskan Strasbourgissa, jossa EU:n parlamentti kokoontuu.

Kokouksessa syntyi kiista, jossa ”vaihdettiin iskuja”, kertoivat lähteet Ukip-puolueessa Britannian yleisradioyhtiö BBC:lle. BBC:n mukaan Woolfe ilmeisesti kaatui lyönnin seurauksena ja löi päänsä.

Woolfen tilaa ehdittiin kuvata ”hengenvaaralliseksi”.

Puoluejohtaja Nigel Faragen mukaan kokouksessa syntyi välikohtaus, jota hän kuvasi sanalla ”altercation”. Se tarkoittaa suomeksi tappelua, riitaa tai sanasotaa.

”Olen pahoillani, että Ukipin europarlamentaarikkojen kokouksessa syntyneen kiistan jälkeen Steven Woolfe romahti ja vietiin sairaalaan. Hänen tilansa on vakava”, Farage sanoi lausunnossaan.

Woolfe ilmoitti keskiviikkona pyrkivänsä Ukip-puolueen johtoon.

Oikeistopopulistinen ja EU-vastainen Ukip on viime ajat ollut hajaannuksen tilassa. Puolueen sisällä on kiisteleviä ryhmittymiä. Nigel Farage jätti paikkansa puolueen johtajana sen jälkeen, kun Ukip oli saavuttanut tavoitteensa, eli britit olivat äänestäneet EU:sta eroamisen puolesta kansanäänestyksessä.

Seuraaja Diane James kuitenkin johti puoluetta vain noin kolme viikkoa, kunnes erosi keskiviikkona sisäisten kiistojen saattelemana. Nyt Farage jälleen johtaa puoluetta väliaikaisesti, mutta on sanonut ettei ala tehtävään uudestaan pitkäaikaisesti.

Torstaina sairaalaan joutunut Steven Woolfe oli keskiviikkona ehtinyt ilmoittautua uuteen kisaan puoluejohtajan paikasta. Nyrkkitappeluun syynä saattoi olla puoluetovereiden närkästys tiedoista, joiden mukaan Woolfe olisi keskustellut mahdollisuudesta loikata konservatiivipuolueen riveihin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat