Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maailmanpankin tutkimus: Isisiin liittyvät keskimääräistä paremmin koulutetut

Tutkimus käsitteli kysymystä, miten väkivaltaista ääritoimintaa ehkäistään taloudellisin ja sosiaalisin keinoin.

Ulkomaat
 
AFP

Maailmanpankin tutkimuksen mukaan terroristijärjestö Isisiin liittyvät ovat keskimäärin paremmin koulutettuja kuin heidän maanmiehensä, vaikka usein asian uskotaan olevan päinvastoin. Lisäksi ne, jotka tarjoutuvat itsemurhapommittajiksi, ovat muita koulutetumpia. Tutkimus käsitteli kysymystä, miten väkivaltaista ääritoimintaa ehkäistään taloudellisin ja sosiaalisin keinoin.

Tutkimuksen tarkoituksena oli tunnistaa sosiaalisia ja taloudellisia piirteitä, jotka voisivat selittää, miksi jotkut tuntevat vetoa lähteä Isisin riveihin. Kävi kuitenkin selvästi ilmi, ettei terrorijärjestön kannatus kumpua köyhyydestä eikä puutteesta.

Lähes poikkeuksetta Isisin Syyrian ja Irakin joukkoihin liittyvät olivat saanet koulutusta useita vuosia enemmän kuin heidän maanmiehensä keskimäärin, olivat liittyjät sitten kotoisin Euroopasta, Afrikasta tai Lähi-Idästä.

Isisissä tapahtunut tietovuoto antoi mahdollisuuden käydä läpi 3 800 järjestöön liittyneen tiedot. Heistä vain 17 prosenttia ei ollut käynyt lukiota loppuun. Neljännes oli saanut yliopistotason koulutusta. Lisäksi suurimmalla osalla 3 800 liittyjästä oli työ ennen kuin he matkustivat Isisin joukkoihin.

Tutkimuksen mukaan Isis ei rekrytoi ulkomaalaisia köyhien tai heikosti koulutettujen joukosta vaan asia on pikemminkin päinvastoin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat