Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Millaista on meno hurrikaanin keskipisteessä? Tutkijoiden pienkone lensi hirmumyrsky Matthew’n silmään

Tutkimuslennoilla haetaan lisätietoja hurrikaanin liikkeiden ennustamiseksi.

Ulkomaat
 
Tältä näyttää lentomatka Matthew-myrskyn silmään
Tältä näyttää lentomatka Matthew-myrskyn silmään
Yhdysvaltain sää- ja valtamerentutkimuslaitoksen (NOAA) tutkijat lensivät hirmumyrsky Matthew'n keskelle tutkiakseen sen rakennetta. Kuva: CNN

Pienkoneen ikkunasta näkyy harmaa seinä, ja ohjaamo tärisee turbulenssissa. Sade piiskaa ikkunaa, kunnes varoituksetta lentokone puhkaisee sakean pilviverhon ja lentää suoraan hirmumyrsky Matthew’n silmään.

”Hyvin pomppuista menoa”, kommentoivat Yhdysvaltain sää- ja valtamerentutkimuslaitoksen (NOAA) tutkijat viimeöisiä lentojaan pikaviestipalvelu Twitterissä. Videon julkaisi muun muassa uutiskanava ABC.

NOAA:n myrskynmetsästäjät ovat olleet liikkeellä tieteellisten tutkimusten nimissä. Mittaamalla muun muassa ilmanpainetta, tuulenvoimakkuutta ja lämpötilojen eroja lennoilla saadaan arvokasta tietoa Matthew’n tulevien liikkeiden ennakoimiseen.

Oikukkaaksi osoittautunut Matthew teki yön aikana 50 kilometrin nykäisyn kulkusuunnassaan oikealle, mikä liike säästi Floridan niemimaan eteläosat pahimmilta tuhoilta. Matthew voi kuitenkin koska tahansa nykäistä vasemmalle, jolloin rannikon asutus joutuu kohtaamaan myrskykeskuksen. Myrskykeskus on perjantaina aamupäivän aikana kulkenut noin 80–100 kilometrin päässä rannikosta.

Floridan itärannikkoa nouseva Matthew oli lentojen aikaan luokiteltu nelosluokan myrskyksi, mutta päivän kuluessa tuulenvoimakkuus on pudonnut sen verran, että se on listattu listattu kolmosluokan myrskyksi.

Terry Lynch / NOAA
Näkymä hurrikaani Matthew’n ytimeen Karibian yläpuolella keskiviikkona.
Näkymä hurrikaani Matthew’n ytimeen Karibian yläpuolella keskiviikkona.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat