Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kourimiskohu sähköistää Trumpin ja Clintonin toista väittelyä – katso HSTV:n suora lähetys ja hetki hetkeltä -seuranta ensi yönä alkaen kello 4

Ensimmäinen arvio voittajasta HS:n sivuilla varhain maanantaiaamuna

Ulkomaat
 
© Mike Segar / Reuters
HSTV näyttää yöllä suorana amerikkalaiskanava CNN:n väittelylähetyksen. Maanantaiaamuna klo 10 HSTV näyttää suorana puolen tunnin vaalistudion, jossa katsotaan väittelyn parhaita paloja ja esitetään arvio tämän erän voittajasta.
HSTV näyttää yöllä suorana amerikkalaiskanava CNN:n väittelylähetyksen. Maanantaiaamuna klo 10 HSTV näyttää suorana puolen tunnin vaalistudion, jossa katsotaan väittelyn parhaita paloja ja esitetään arvio tämän erän voittajasta. Kuva: © Mike Segar / Reuters

Yhdysvaltojen presidenttiehdokkaat Hillary Clinton ja Donald Trump kohtaavat toisensa toisessa suuressa vaaliväittelyssä sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Suomen aikaa.

HS:n sivuilla ja sovelluksessa näet suorana sekä itse väittelyn että sen jälkipuinnin. Alla on käyty tiiviisti läpi väittelyn ennakkoasetelma sekä se, miten voit väittelyä HS:n sivuilla seurata.

Ennakkoasetelmat

Edellinen kohtaaminen keräsi Yhdysvaltojen vaalihistorian ennätysyleisön, 83 miljoonaa katsojaa. Toiseen väittelyyn kohdistuu paljon odotuksia. Vaikka Clinton oli väittelyssä vahvempi, hän ei kyennyt kuitenkaan antamaan Trumpille ratkaisevaa iskua.

Clintonin suosio kyselyissä on parantunut ensimmäisen väittelyn jälkeen. Nyt Trump on uhannut ottaa toisessa väittelyssä likaisemmat keinot käyttöön, mukaan lukien puheet Clintonin miehen, ex-presidentti Bill Clintonin syrjähypyistä.

Viikonloppuna julki tullut paljastusvideo Trumpin kourimispuheista tuo uutta sähköä väittelyyn, ja aihe nousee varmasti kaksikon yhteenotossa merkittävään rooliin.

(Teksti jatkuu videon jälkeen)

Näin Donald Trump puhuu naisten kourimisesta
Näin Donald Trump puhuu naisten kourimisesta
Presidenttiehdokas Donald Trump puhuu muiden miesten kanssa naisten kourimisesta vuonna 2005 nauhoitetulla videolla. Sen vuosi julkisuuten The Washington Post -lehti. Trump pahoitteli lauantaina sanomisiaan uudella videolla.

Toinen väittely järjestetään St. Louisissa. Se eroaa muodoltaan kahdesta muusta väittelystä: tällä kertaa ehdokkaat vastaavat yleisön kysymyksiin, joita esitetään sekä paikan päältä että sosiaalisen median kautta.

Dermot Tatlow
HS:n vaaliuutisoinnista ovat päävastuussa Washingtonissa asuvat kirjeenvaihtaja Laura Saarikoski ja toimittaja Saska Saarikoski. Laura Saarikoski matkaa toista väittelyä varten St. Louisiin.
HS:n vaaliuutisoinnista ovat päävastuussa Washingtonissa asuvat kirjeenvaihtaja Laura Saarikoski ja toimittaja Saska Saarikoski. Laura Saarikoski matkaa toista väittelyä varten St. Louisiin.
Sunnuntai: Laura Saarikoski välittää tunnelmia paikan päältä

HS:n kirjeenvaihtaja Laura Saarikoski on paikan päällä St. Louisissa väittelyä seuraamassa. Sunnuntain aikana hän välittää tunnelmia väittelypaikalta ja käy läpi asioita, joita väittelyssä kannattaa seurata.

Saamme myös lukea, minkälaisista asioista kansalaiset tulevat todennäköisesti Trumpia ja Clintonia tenttaamaan.

Maanantain vastainen yö: Suora lähetys ja hetki hetkeltä -seuranta klo 04.00-05.30

Voit katsoa Hillary Clintonin ja Donald Trumpin vaaliväittelyn suorana lähetyksenä HS:n verkkosivuilla osoitteessa hs.fi tai HS:n sovelluksessa.

Väittely alkaa maanantaina neljältä aamuyöllä Suomen aikaa ja päättyy puoli kuudelta aamulla. Kyseessä on Yhdysvaltojen suurkanavan CNN:n lähetys.

Väittelylähetyksen ohessa on hetki hetkeltä päivittyvä seurantajuttu. Siinä HS:n toimittaja ja kirjeenvaihtaja kirjoittavat auki kaksikon sanomisia ja myös arvioivat niiden osuvuutta ja todenperäisyyttä.

Maanantaiaamu: Ensimmäiset analyysi aamuvarhain, suora jälkipuintilähetys kello 10

HS:n kirjeenvaihtajan Laura Saarikosken ensimmäinen analyysi väittelyn kohokohdista ja voittajasta julkaistaan hs.fi:ssä ja HS:n sovelluksessa varhain maanantaiaamuna, pian väittelyn päättymisen jälkeen.

Kello 10 maanantaina alkaa HSTV:ssä puolen tunnin live-lähetys, jossa Clintonin ja Trumpin suoriutumista arvioivat Saarikosken lisäksi bisnesverkosto Amchamin toimitusjohtaja Kristiina Helenius ja HS:n ulkomaantoimituksen uutistuottaja Petja Pelli.

Lähetyksessä käydään läpi väittelyä video videolta kohokohtiin keskittyen. Tämä lähetys antaa punnitun yleiskuvan väittelystä myös niille, jotka eivät ole halunneet yöllä valvoa. Koko lähetys pysyy katsottavissa HS:n sivuilla koko maanantain ajan.

© Mike Segar / Reuters
Donald Trump ja Hillary Clinton kättelivät ennen edellistä kohtaamistaan. Toisesta väittelystä odotetaan vielä ensimmäistäkin likaisempaa.
Donald Trump ja Hillary Clinton kättelivät ennen edellistä kohtaamistaan. Toisesta väittelystä odotetaan vielä ensimmäistäkin likaisempaa.
Miten Trump ja Clinton pärjäsivät? Katso HSTV-keskustelu vaaliväittelystä
Miten Trump ja Clinton pärjäsivät? Katso HSTV-keskustelu vaaliväittelystä
HS:n toimittaja Petja Pelli ja Saska Saarikoski arvioivat HSTV:n keskustelussa, miten Yhdysvaltojen presidentinvaalin ensimmäinen vaalidebatti sujui.
Parhaat palat Clinton-Trump-väittelystä
Parhaat palat Clinton-Trump-väittelystä
Yhdysvaltojen presidentinvaalien ensimmäisessä vaaliväittelyssä ehdokkaat eli demokraatti Hillary Clinton ja republikaani Donald Trump löysivät toisistaan paljon vikoja. Toimittaja: Heidi Lämsä, kuva: CNN, leikkaus: Janne Elkki
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat