Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Apple voitti 120 miljoonaa dollaria Samsungilta patenttikiistassa – summa jäi silti kauas vaaditusta

Älypuhelinjätit käyvät toisiaan vastaan loppumatonta oikeustaistelua.

Ulkomaat
 
EDGAR SU
Matkapuhelinvalmistajat Samsung ja Apple ovat käräjöineet useaan otteeseen.
Matkapuhelinvalmistajat Samsung ja Apple ovat käräjöineet useaan otteeseen. Kuva: EDGAR SU

Yhdysvaltalaisen Applen ja eteläkorealaisen Samsungin välinen taistelu oikeusistuimissa sai perjantaina erään välietapin, kun yhdysvaltalainen vetoomustuomioistuin katsoi osapuolten välisen patenttirikkomuskiistan Applen hyväksi, kertoo uutistoimisto AFP.

Älypuhelinjättien erimielisyys oikeudessa koski esimerkiksi ennakoivaa tekstinsyöttöä ja näppäinlukituksen poistamista näyttöä liu’uttamalla. Päätös tehtiin Applen hyväksi vetoomustuomioistuimen äänin 8–3.

Päätös kumosi oikeuden tuomion tämän vuoden helmikuulta. Silloin oikeus katsoi, että Samsung ei rikkonut Applen patenttia. Applen nyt saama 119,6 miljoonan dollarin arvoinen voitto ei ollut lähelläkään tavoiteltua korvaussummaa, sillä oikeusprosessin alussa Apple vaati peräti 2,2 miljardin dollarin korvauksia.

Matkapuhelinvalmistajat ovat käräjöineet useaan otteeseen. Vuonna 2014 osapuolet sopivat, että oikeustoimia käydään vastedes vain Yhdysvalloissa. Sitä ennen oikeutta oli käyty noin kymmenen eri maan oikeusasteissa, kun yhtiöt ovat vuorotellen syyttäneet toisiaan älypuhelinten ja tablettien patenttivarkauksista.

Vuonna 2015 Samsung hävisi Applea vastaan käydyn oikeustaiston, ja joutui maksamaan yhdysvaltalaisyritykselle 548 miljoonaa dollaria.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat