Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutistoimisto: Venäjä vahvistanut joukkojaan Syyriassa tulitauon jälkeen – armeijan kuljetusten määrä kaksinkertaistunut

Yhdysvallat vaati perjantaina, että Aleppon pommituksista käynnistettäisiin sotarikostutkinta.

Ulkomaat
 
ABDALRHMAN ISMAIL
Syyrian hallinnon ja sitä tukevan Venäjän sotakoneet ovat pommittaneet kapinallisten hallussa olevia kaupunginosia Aleppossa jo kaksi viikkoa.
Syyrian hallinnon ja sitä tukevan Venäjän sotakoneet ovat pommittaneet kapinallisten hallussa olevia kaupunginosia Aleppossa jo kaksi viikkoa. Kuva: ABDALRHMAN ISMAIL

Venäjä on vahvistanut joukkojaan Syyriassa sen jälkeen, kun tulitauko päättyi syyskuun lopulla. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Reuters analysoi julkisesti saatavilla olevaa aineistoa Syyriasta ja sai selville, että sekä meri- että ilmateitse tehtyjen Venäjän armeijan kuljetusten määrä on kaksinkertaistunut verrattuna tulitaukoa edeltäneeseen kahden viikon ajanjaksoon.

Reutersin haastattelemat analyytikot epäilevät, että Syyriaan hiljattain siirretyissä joukoissa on asiantuntijoita, joiden on määrä ottaa käyttöön uusi maasta ilmaan ammuttava S-300-ohjusjärjestelmä. Järjestelmä auttaisi Venäjää hallitsemaan Syyrian ilmatilaa.

Syyrian Aleppossa maan hallinnon ja sitä tukevan Venäjän sotakoneet ovat pommittaneet kapinallisten hallussa olevia kaupunginosia jo kaksi viikkoa.

Pommitusten alla on arvioitu elävän noin 250 000 siviiliä. Syyrian hallinto ja Venäjä eivät ole mitenkään välttäneet siviilikohteita. Sodan aikana on esimerkiksi hyökätty 269:ää sairaalaa ja terveysklinikkaa vastaan ja tapettu 757 lääkäriä ja muuta sairaanhoitohenkilökuntaa.

Pommituksilla tuetaan maahyökkäystä, jossa Syyrian hallinnon joukot yrittävät vallata koko Aleppon.

Yhdysvallat vaati perjantaina, että Aleppon pommituksista käynnistettäisiin sotarikostutkinta.

Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry sanoi, että Venäjä ja Syyrian hallitus ovat maailmalle velkaa selityksen siitä, miksi ne kohdistavat iskujaan sairaaloihin, lapsiin ja naisiin.

”Kyseessä on kohdistettu strategia, jolla halutaan terrorisoida siviilejä ja tappaa kuka tahansa, joka on sodankäynnin tiellä”, Kerry sanoi perjantaina uutistoimisto AFP:n mukaan.

Saksan liittokansleri Angela Merkel vetosi perjantaina Venäjään pyytäen, että se käyttäisi vaikutusvaltaansa Syyrian hallitukseen ja pyrkisi lopettamaan pommitukset.

Harvinaisen tiukkasanaisessa kannanotossaan Merkel sanoi, että sairaaloiden pommittamiseen ei ole mitään perustetta.

Merkelin hallituksen tiedottaja Steffen Seibert puolestaan ei tyrmännyt ajatusta mahdollisista pakotteista Venäjää vastaan. Hän kuitenkin muistutti, että Saksan tärkein tehtävä on nyt varmistaa, että humanitäärinen apu saavuttaa Syyrian siviilit.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat