Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS julkaisee sunnuntaina jatko-osan Meeri Koutaniemen kuvareportaasille tyttöjen ympärileikkauksesta – aiempi juttu luettavissa jo nyt

Vuonna 2014 julkaistu kuvareportaasi sai aikaan vilkasta keskustelua ja herätti voimakkaita mielipiteitä.

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat
HS julkaisi Meeri Koutaniemen kuvareportaasin ympärileikkauksesta 5. tammikuuta 2014.
HS julkaisi Meeri Koutaniemen kuvareportaasin ympärileikkauksesta 5. tammikuuta 2014.

Kaksi ja puoli vuotta sitten Suomi kohahti, kun Helsingin Sanomat julkaisi valokuvaaja Meeri Koutaniemen ansiokkaan reportaasin tyttöjen ympärileikkauksesta Keniassa.

Koutaniemi oli päässyt seuraamaan kahden teini-ikäisen tytön ympärileikkausta maasai-heimon kylässä Keniassa vuoden 2013 joulukuussa. Ympärileikkaukset eli käytännössä tyttöjen sukuelinten silpomiset ovat Keniassa laittomia, mutta niitä tehdään runsaasti varsinkin maan koillisosassa. Siellä 80 prosenttia tytöistä ja naisista on ympärileikattu.

Tänä vuonna Koutaniemi palasi Keniaan, jälleen kameran kanssa. HS julkaisee kuvareportaasin jatko-osan huomenna sunnuntaisivuillaan. Sarjan ensimmäisen, jo julkaistun osan voi lukea tänään HS.fi:ssä.

Vuonna 2014 julkaistu kuvareportaasi sai aikaan vilkasta keskustelua ja herätti voimakkaita mielipiteitä. Kuvat herättivät esimerkiksi sosiaalisessa mediassa laajaa keskustelua siitä, miten ympärileikkauksia vastaan voisi toimia.

Suomen Unicef arvosteli Helsingin Sanomia etenkin tyttöjen kasvojen näyttämisestä. HS perusteli kuvien julkaisua sillä, että lukijoilla on oikeus tietää totuus myös vaikeista ja vastenmielisistä asioista.

Reportaasi voitti Daily Press -sarjan Visa pour L'Image -festivaalilla Ranskan Perpignanissa. Festivaali on maailman arvostetuimpia valokuvajournalismin tapahtumia.

Suomessa reportaasi palkittiin Vuoden lehtikuvat -kilpailussa Ulkomaan reportaasi -sarjassa. Se sai myös muun muassa kunniamaininnan Saksan Unicefin järjestämässä Vuoden valokuva -kilpailussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat