Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saudi-Arabian ilmaisku osui hautajaisjoukkoon Jemenissä – yli 140 kuollutta

Hautajaiset oli järjestetty kapinallisten sisäministerin isän muistolle.

Ulkomaat
 
KHALED ABDULLAH / Reuters
Rakennus tuhoutui ja kymmeniä ihmisiä kuoli, kun Saudi-Arabia teki ilmaiskun hautajaisjoukkoon Jemenissä.
Rakennus tuhoutui ja kymmeniä ihmisiä kuoli, kun Saudi-Arabia teki ilmaiskun hautajaisjoukkoon Jemenissä. Kuva: KHALED ABDULLAH / Reuters

Yli 140 ihmistä on kuollut Saudi-Arabian johtaman liittouman ilmaiskuissa Jemenissä lauantaina, kertoo uutistoimisto AFP. Loukkaantuneita on yli 525.

Uutistoimisto Reutersin mukaan liittouma iski hautajaisjoukon keskelle Jemenin pääkaupungissa Sanaassa. Osa hautajaisvieraista oli korkeita virkamiehiä.

Jemenin kapinallisten televisiokanavan mukaan kuolleiden joukossa oli muun muassa Sanaan pormestari Abdel Qader Hilal. Hautajaiset oli järjestetty kapinallisten sisäministerin isän muistolle.

Uutistoimisto AFP:n paikalla olleen valokuvaajan mukaan avustustyöntekijät raahasivat tuhoutuneesta rakennuksesta ainakin 20 pahasti palanutta tai muuten vahingoittunutta ruumista.

”Täällä Sanaassa vietettiin yhden miehen hautajaisia, ja nyt tästä on tullut kymmenien jemeniläisten hautajaiset”, eräs silminnäkijä kertoi AFP:lle.

Saudi-Arabia aloitti ilmapommitukset maaliskuussa 2015 auttaakseen Jemenin kansainvälisesti tunnustettua hallitusta sisällissodassa Iranin tukemia huthikapinallisia vastaan.

YK:n mukaan iskuissa on kuollut yhteensä yli 6 700 ihmistä.

Sanomalehti The Guardian kertoi syyskuussa, että ilmaiskuista yli kolmasosa on osunut kouluihin, sairaaloihin, toreihin, moskeijoihin ja muihin siviilikohteisiin.

Väkivallan keskellä arviolta 14,4 miljoonalla ihmisellä on vaikeuksia löytää tarpeeksi ruokaa ja 19,3 miljoonaa sinnittelee ilman puhdasta vettä. Sähköä ei ole edes pääkaupungissa Sanaassa.

Viime talvena tehdyn YK:n arvion mukaan peräti 82 prosenttia Jemenin asukkaista eli yhteensä 21,2 miljoonaa ihmistä on humanitaarisen avun tarpeessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat