Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Etiopiaan julistettiin puolen vuoden hätätila

Hätätila johtuu pitkään jatkuneista hallituksen vastaisista mielenosoituksista.

Ulkomaat
 
TIKSA NEGERI / Reuters
Ihmiset rukoilivat mielenosoituksissa kuolleiden oromoiden puolesta sunnuntaina Etiopiassa.
Ihmiset rukoilivat mielenosoituksissa kuolleiden oromoiden puolesta sunnuntaina Etiopiassa. Kuva: TIKSA NEGERI / Reuters

Etiopiaan julistettiin sunnuntaina hätätila pitkään jatkuneiden hallitusta vastustavien mielenosoitusten takia, kertoo uutistoimisto Reuters.

Oromo- ja amhara-kansat ovat järjestäneet mielenosoituksia ympäri Etiopiaa kuukausien ajan. Kansat kokevat, ettei niillä ole vaikutusvaltaa maan politiikassa, vaikka ne muodostavat 60 prosenttia maan väestöstä.

Etiopian yksinvaltainen hallitus on vastannut mielenosoituksiin kovilla otteilla. Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan turvallisuusjoukot ovat pidättäneet, kiduttaneet ja tappaneet satoja oromoita.

Esimerkiksi viikko sitten ainakin 55 ihmistä talloutui kuoliaaksi, kun poliisi yritti taltuttaa mielenosoittajien joukkoa kyynelkaasulla.

Sunnuntaina hätätilan julistanut maan pääministeri Hailemariam Desalegn sanoi, että kansalaisten turvallisuus on pantava etusijalle.

”Haluamme lopettaa nämä infrastruktuuriin, terveyshankkeisiin ja hallintoon kohdistuvat vahingonteot”, Desalegn sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Hätätilan on määrä kestää kuusi kuukautta. Sen julistaminen on ennenkuulumatonta Etiopian nykyhallituksen 25-vuotisen historian aikana.

AFP:n mukaan Etiopian pääkaupungin Addis Abeban kaduilla ei kuitenkaan näkynyt erityistä muutosta julistuksen jälkeen. Kaduilla partioi lähinnä aiempaa enemmän poliiseja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat