Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Trump marssitti kameroiden eteen naiset Bill Clintonin menneisyydestä

Trump piti juuri ennen väittelyä lehdistötilaisuuden kolmen Bill Clintonia raiskauksesta tai ahdistelusta syyttäneen naisen kanssa

Ulkomaat
 
Trump puolusteli kohuvideota väittelyssä "pukukoppipuheina" – syytti Bill Clintonia pahemmaksi
Trump puolusteli kohuvideota väittelyssä "pukukoppipuheina" – syytti Bill Clintonia pahemmaksi
Presidenttiehdokkaat Donald Trump ja Hillary Clinton kohtasivat varhain maanantaiaamuna toisessa väittelyssään St. Louisissa Missourissa. Trump pyysi väittelyssä anteeksi kommenttejaan viikonloppuna julkaistulla videolla. Hän kuitenkin syytti samassa yhteydessä Bill Clintonia paljon pahemmaksi naisia kohtaan.

St. Louis

Väittelypäivänä republikaani Donald Trump ryhtyi täysin poikkeukselliseen vastahyökkäykseen sekä Clintoneita että omaa puoluettaan vastaan.

Puolitoista tuntia ennen väittelyn alkua Trump piti yllättäen lehdistötilaisuuden St. Louisissa rinnallaan kolme naista, jotka syyttivät presidentti Bill Clintonia 1990-luvulla seksuaalisesta ahdistelusta tai raiskauksesta. Trump kutsui naiset myös seuraamaan väittelyä nöyryyttääkseen kilpakumppaniaan Hillary Clintonia.

Julkisuustempulla Trump pyrkii osoittamaan, että Bill Clinton olisi kohdellut naisia pahemmin kuin hän ja että Hillary Clinton olisi auttanut miestään naisten vaientamisessa. Trumpin kampanja on ollut viikonloppuna kriisissä sen jälkeen, kun julkisuuteen tuli vanha ääninauha, jossa Trump rehenteli voivansa ”kouria naisia pillusta, voivansa tehdä mitä tahansa”.

Trumpin rinnalla esiintyivät Paula Jones, Juanita Broddarick ja Kathleen Willey, kaikki julkisuudesta tuttuja nimiä 1990-luvulta. Tuolloin oikeus ei pitänyt naisten kertomuksia tarpeeksi uskottavina, jotta Bill Clintonia vastaan olisi nostettu syytteitä. Clinton on kiistänyt syytteet.

Arkansasin osavaltion työntekijä Paula Jones syytti Clintonia ahdistelusta 1990-luvun alussa. Liittovaltion tuomarin mielestä Clintonin väitetty käytös ei täyttänyt seksuaalisen ahdistelun tunnusmerkkejä. Clinton sopi siviilipuolen oikeusjutun vuonna 1998 maksamalla Jonesille 850 000 dollaria, mutta ei myöntänyt syyllisyyttään.

Entinen Valkoisen talon työntekijä Kathleen Willey syytti Clintonia siitä, että tämä olisi kouraissut Willeyä työhuoneessaan vuonna 1993. Willey kiisti valan alla, että Clinton olisi ahdistellut häntä, mutta muutti myöhemmin mielestä.

Vuonna 1999 julkisuuteen tuli myös entinen vanhainkodin johtaja Juanita Broaddrick, joka väitti Bill Clintonin raiskanneen hänet vuonna 1978. Broaddrickin mukaan Hillary Clinton oli kiittänyt häntä tuesta, minkä Broaddrick tulkitsi merkitsevän vaikenemista.

Bill Clintonia vastaan ei koskaan nostettu raiskaussyytettä, koska tuomari ei pitänyt Broaddrickin syytöstä uskottavana. Broaddrick oli kiistänyt valan alla tulleensa Clintonin ahdistelemaksi, eikä raiskauksesta ollut todisteita.

”Herra Trump on ehkä puhunut ikäviä, mutta Bill Clinton raiskasi minut ja Hillary Clinton uhkaili minua”, Broaddrock sanoi lehdistötilaisuudessa sunnuntaina.

Trumpin rinnalla esiintyi myös Kathy Shelton, joka syytti Hillary Clintonia siitä, että tämä oli Sheltonin raskauksesta syytetyn miehen puolustusasianajaja Arkansasissa 1970-luvulla.

Sunnuntaina Trump kävi Twitterissä myös oman puolueensa kimppuun. Yli 40 republikaanipuolueen poliitikkoa veti tukensa Trumpilta viikonloppuna kourintavideon julkaisun jälkeen.

”Niin monia hurskastelevia teeskentelijöitä”, Trump twiittasi. ”Katsokaapa vain, miten heidän suosiolukunsa ja kampanjansa sukeltavat.”

The Wall Street Journal -lehden mukaan Clintonin kampanjapäällikkö Jennifer Palmieri kutsui Trumpin lehdistötilaisuutta ”epätoivon eleeksi”.

Trump uhkasi Clintonia vankilalla
Trump uhkasi Clintonia vankilalla
Donald Trump ja Hillary Clinton kohtasivat toisessa väittelyssään varhain maanantaiaamuna. Trump nosti jälleen esille Clintonin sähköpostikohun ja vihjasi, että jos hän olisi presidentti, Clinton olisi jo vankilassa.
MIKE SEGAR / Reuters
Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump sekä Paula Jones (vas.), Kathy Shelton, Juanita Broaddrick, ja Kathleen Willey lehdistötilaisuudessa St. Louisissa maanantaina ennen toista vaaliväittelyä.
Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump sekä Paula Jones (vas.), Kathy Shelton, Juanita Broaddrick, ja Kathleen Willey lehdistötilaisuudessa St. Louisissa maanantaina ennen toista vaaliväittelyä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat