Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saksa pidätti pommi-iskun suunnittelusta epäillyn miehen – syyrialaiset ilmiantoivat maanmiehensä poliisille

Kolme syyrialaismiestä ilmiantoi karkuteillä olleen epäillyn ja sitoi hänet ennen poliisin tuloa.

Ulkomaat
 
HS–AFP–Reuters
AXEL SCHMIDT / Reuters
Poliisilla oli terrori-iskun suunnittelusta epäillyn miehen kuva Berliinin lentokentällä viikonloppuna.
Poliisilla oli terrori-iskun suunnittelusta epäillyn miehen kuva Berliinin lentokentällä viikonloppuna. Kuva: AXEL SCHMIDT / Reuters

Syyrialaiset miehet auttoivat Saksan poliisia nappaamaan maanantaina maanmiehensä, jonka epäillään suunnitelleen pommi-iskua Chemnitzin kaupungissa Itä-Saksassa.

Syyrialainen Jaber al-Bakr, 22, onnistui pakenemaan lauantaina, kun poliisi ratsasi hänen asuntonsa Chemnitzissä. Asunnosta löytyi samanlaisia kotitekoisia räjähteitä, joita käytettiin myös Pariisin ja Brysselin terrori-iskuissa.

Poliisin mukaan räjähteet olivat lähes valmiit käyttöä varten. Epäilty oli ilmeisesti valmistellut itsemurhaliiviä. Poliisin ratsia kuitenkin esti suunnitellun terrori-iskun.

Al-Bakr löytyi Leipzigista kolmen syyrilaismiehen avulla, joilta epäilty oli pyytänyt apua rautatieasemalla. Miehet olivat päästäneet hänet kotiinsa nukkumaan, mutta tajunneet pian, että poliisi etsi häntä.

Yksi miehistä ilmestyi poliisiasemalle ja kertoi tunnistaneensa al-Bakrin.

”Hän sanoi, että hänen kämppiksensä olivat jo taltuttaneet al-Bakrin ja sitoneet hänet, ja että meidän pitäisi tulla hänen asunnolleen”, poliisi kertoi.

Jaber al-Bakr tuli saksalaismedian mukaan Saksaan helmikuussa 2015. Hänelle myönnettiin turvapaikka saman vuoden marraskuussa.

Poliisi epäilee, että epäillyllä on kytköksiä äärijärjestö Isisiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat