Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Kumpikaan ei voittanut uusia äänestäjiä” – Kristiina Helenius ja Petja Pelli arvioivat toisen väittelyn kohokohdat HSTV:n ohjelmassa

Trump on neljä viikkoa ennen vaaleja alakynnessä, mutta ratkaiseva isku jäi Clintonilta vielä antamatta, arvioitiin HSTV:n jälkianalyysissä.

Ulkomaat
 
Analyysi vaaliväittelystä: Jälleen yksi pohjanoteeraus
Analyysi vaaliväittelystä: Jälleen yksi pohjanoteeraus
Bisnesverkosto AmChamin toimitusjohtaja Kristiina Helenius ja ulkomaantoimittaja Petja Pelli analysoivat Hillary Clintonin ja Donald Trumin toista vaaliväittelyä.

Presidenttiehdokkaiden Donald Trumpin ja Hillary Clintonin toisessa suorassa televisioväittelyssä ei ollut selkeää voittajaa, arvioitiin HSTV:n jälkipuintiohjelmassa maanantaiaamuna.

”Tuskin kumpikaan sai tällä uusia kannattajia. Korkeintaan he estivät vuodon, että osa omasta kannattajakunnasta olisi karannut”, sanoi bisnesverkosto Amchamin toimitusjohtaja Kristiina Helenius.

Helenius arvioi väittelyä HSTV:n lähetyksessä yhdessä HS:n ulkomaantoimituksen uutistuottajan Petja Pellin kanssa. Puolen tunnin ohjelmassa käytiin läpi Trumpin ja Clintonin kohtaamisen käännekohtia.

Jos yöllä lähetetty vaaliväittely jäi näkemättä, tämä HSTV:n lähetys on hyvä tapa saada yön tapahtumista tiivis ja punnittu yleiskuva.

Ennakkoarvioissa odotettiin, että Clinton voisi antaa Trumpille viimeisen, ratkaisevan iskun. Trump joutui viikonloppuna puolustuskannalle, kun julki tuli hänen vanhoja räävittömiä lausuntojaan naisista.

Trump lähti kuitenkin vihaiseen hyökkäykseen, HS:n Pelli huomautti. Trump toi jo ennen väittelyä sosiaalisessa mediassa esiin naisia, jotka aikoinaan syyttivät Hillary Clintonin aviomiestä Bill Clintonia seksuaalisesta ahdistelusta.

Heleniuksen mielestä Bill Clintonin menneisyyden vetäminen vaalikamppailuun oli uusin pohjanoteeratus Trumpin loanheittokampanjassa.

”Hän olisi voinut hyökätä valmistautumalla hyvin ja pitämällä korkeatasoisen politiikkakeskustelun. Mutta hänen tapansa on mennä loan kautta”, Helenius sanoi.

Hän arvioi, ettei Trump välttämättä pystynyt televisioesiintymisellään korjaamaan naiskommenteistaan syntynyttä vahinkoa.

Ylipäänsä Helenius arvioi Trumpin ja Clintonin väittelyä ”melkoiseksi mutapainiksi”.

”Me, jotka toivoimme, että asiakysymyksiä nousisi esille, jouduimme pettymään”, hän sanoi.

Jälkipuintilähetyksessä katsottiin myös katkelmia väittelystä. Pelli nosti esiin Trumpin lausunnon, jonka mukaan ”Clinton joutuisi vankilaan”, jos Trumpista tulisi presidentti.

Helenius piti lausuntoa diktatuurimaisena poliittisen vastustajan uhkailuna.

Parhaat palat Clintonin ja Trumpin toisesta väittelystä
Parhaat palat Clintonin ja Trumpin toisesta väittelystä
Presidenttiehdokkaat Hillary Clinton ja Donald Trump kohtasivat toisessa vaaliväittelyssä varhain maanantaiaamuna St. Louisissa Missourissa. Väittelyä on pidetty ensimmäistä kohtaaamista tasaväkisempänä ja rumempana.

Maanantaiaamun kohtaaminen noudatti jo ensimmäisestä väittelystä tuttua kaavaa: Clinton puhui kokemuksestaan ja asiakysymyksiin ajamistaan ratkaisuista, kun taas Trump keskittyi henkilökohtaisuuksiin ja syytti, ettei Clinton poliitikkona ole korjannut ongelmia.

”Monet äänestäjät nimenomaan etsivät ehdokasta, joka on selkein ero vanhaan”, sanoi HS:n Pelli.

Presidentinvaalit pidetään 8. marraskuuta, joten äänestykseen on aikaa neljä viikkoa. Amchamin Helenius arvioi, että viikonlopun kohujen ja väittelyn jälkeen Trump on altavastaajana, mutta mitä vain ehtii vielä tapahtua.

Clintonin ja Trumpin tv-väittelyä arvioidaan HS.fin sivuilla myös useissa muissa artikkeleissa. Kirjeenvaihtaja Laura Saarikosken analyysin voi lukea täältä.

Faktantarkastajien arvion ehdokkaiden väitteiden todenperäisyydestä voi lukea tästä.

Vaaliväittelyn etenemisen hetki hetkeltä voi kerrata täältä.

Koko Trumpin ja Clintonin väittely
Koko Trumpin ja Clintonin väittely
USA:n presidenttiehdokkaat hyökkäsivät toisiaan vastaan vihamielisessä sävyssä toisessa suorassa vaaliväittelyssä St. Louisissa.
Ville Männikkö & Nikolai Jacobsen
Kristiina Helenius ja Petja Pelli
Kristiina Helenius ja Petja Pelli
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat