Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Trumpin kommentit Clintonin vangitsemisesta nostivat kohun ja synnyttivät vertauksia diktaattoreihin

Entisen oikeusministerin Eric Holderin mielestä Donald Trumpin kommentit Hillary Clintonista kertovat tämän olevan vaarallinen ja kelvoton tehtäväänsä.

Ulkomaat
 
Trump uhkasi Clintonia vankilalla
Trump uhkasi Clintonia vankilalla
Donald Trump ja Hillary Clinton kohtasivat toisessa väittelyssään varhain maanantaiaamuna. Trump nosti jälleen esille Clintonin sähköpostikohun ja vihjasi, että jos hän olisi presidentti, Clinton olisi jo vankilassa.

Republikaanien presidenttiehdokkaan Donald Trumpin kommentit demokraattien Hillary Clintonin vangitsemisesta ovat herättäneet kohua sosiaalisessa mediassa.

Trump sanoi maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa käydyssä vaaliväittelyssä, että presidenttinä hän ohjeistaisi oikeusministeriä nimittämään syyttäjän tutkimaan Clintonin toimintaa. Trump myös huudahti Clintonin vastauksen jälkeen kuin sivumennen, että jos hänet valitaan, Clinton joutuisi vankilaan.

Trump on jo aiemmin vaalitilaisuuksissa innostanut kannattajiaan huutamaan Clintonia telkien taakse, mutta suora uhkaus poliittisesti motivoidusta syytteestä kirvoitti epäuskoisia kommentteja puoluekartan molemmilta laidoilta.

Presidentti Barack Obaman entisen oikeusministerin Eric Holderin mukaan Trump on ”vaarallinen” ja ”kelvoton tehtäväänsä”.

Yhdysvaltain entinen Venäjän-suurlähettiläs Michael McFaul sanoi, että Trump loukkaa Yhdysvaltain perustajia. McFaulin mukaan Trumpin puheet muistuttavat häntä diktatuureista.

Vertauksia diktaattoreihin esiintyi myös muissa kommenteissa.

The New York Timesin toimittajan Max Fisherin mukaan Trumpin puheissa on kyse demokratian murentamisesta.

Nobel-palkittu taloustieteilijä ja tunnettu demokraattien kannattaja Paul Krugman sanoi, että kaikki muu on Trumpin puheiden jälkeen toissijaista.

Trumpin puheet Clintonin vangitsemisesta herättivät ärtymystä myös oikealla.

”Presidentit eivät uhkaa ihmisiä syytteillä. Trump on väärässä”, kommentoi republikaanipresidentti George W. Bushin lehdistösihteeri Ari Fleischer.

Bushin puheenkirjoittaja David Frum, tunnettu Trumpin vastustaja, puolestaan ihmetteli, kuka haluaisi toimia poliittisilla syytteillä uhkailevan Trumpin oikeusministerinä.

Kaikki eivät kuitenkaan tuominneet Trumpin puheita. Britannian itsenäisyyspuolueen Ukipin puheenjohtaja Nigel Farage sanoi Trumpin dominoineen väittelyä. Faragen mukaan Trump oli kuin ”täysikasvuinen urosgorilla”.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat