Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Putin on menossa vierailulle Pariisiin, mutta ottaako kukaan häntä vastaan?

Ranskan presidentti Hollande syyttää Venäjää sotarikoksista Aleppossa.

Ulkomaat
 
YOAN VALAT
Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Ranskan presidentti Francois Hollande kesäkuussa 2012. Presidentit keskustelivat Syyrian tilanteesta myös neljä vuotta sitten.
Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Ranskan presidentti Francois Hollande kesäkuussa 2012. Presidentit keskustelivat Syyrian tilanteesta myös neljä vuotta sitten. Kuva: YOAN VALAT

Venäjän presidentti Vladimir Putin aikoo edelleen myöhemmin tässä kuussa matkustaa Pariisiin, kertoo uutistoimisto Reuters.

Venäjän presidentin edustaja Dmitri Peskov kertoi maanantaina, että Putin aikoo tehdä matkan, vaikka Ranskan presidentti François Hollande on ilmoittanut, ettei ole varma, aikooko ottaa Putinia vastaan.

Ranska ei ole perunut vierailua virallisten kanavien kautta.

Taustalla on Ranskan ja Venäjän erimielisyys Syyrian tilanteen ratkaisemisesta.

Sunnuntaina Hollande sanoi tv-haastattelussa, ettei voi hyväksyä Venäjän tukea Syyrian hallituksen ilmaiskuille. Hollanden mukaan Aleppoon kohdistetut raskaat pommitukset ovat ”sotarikoksia” syyrialaisia siviileitä kohtaan.

Lauantaina Venäjä käytti veto-oikeuttaan YK:n turvallisuusneuvostossa kaataakseen Ranskan esityksen tulitauosta Syyrian Aleppoon.

Venäjä oli viidettä kertaa kaatamassa turvallisuusneuvoston päätöslauselmaa, jolla yritetään lopettaa Syyrian viisi vuotta kestänyt ja 300 000 ihmishenkeä vaatinut sota.

Venäjä on esittänyt tulitauosta kilpailevan luonnoksen, jossa ei mainita mitään sotilaslentojen lopettamista Aleppossa.

Syyria on vanha Venäjän liittolainen, ja Venäjällä on siellä Neuvostoliiton peruna tukikohta. Venäjä onkin toimittanut aseita Syyrian hallitukselle koko Syyrian sisällissodan ajan.

Syyskuussa 2015 Venäjä alkoi tukea Syyrian hallintoa myös ilmaiskuilla. Niiden virallisena kohteena olivat äärijärjestö Isisin joukot, mutta tosiasiallisesti Venäjä on pommittanut lähes kaikkia presidentti Bashar al-Assadin vastustajia.

Maanantaina Ranskan ulkoministeri Jean-Marc Ayrault kommentoi Reutersille, että tehdessään päätöksen Putinin tapaamisesta Hollande aikoo ottaa huomioon Aleppon tilanteen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat