Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaikkien aikojen ilkein vaaliväittely

Ulkomaat
 
Saska Saarikoski

Donald Trumpilla ei ollut toiseen presidenttiväittelyyn tullessaan mitään hävittävää. Videolle tallentuneet törkeät seksipuheet olivat tehneet liikemiehen kampanjasta uppoavan laivan, josta republikaanivaikuttaja toisensa jälkeen polski hädissään karkuun.

Trumpilla oli kaksi mahdollisuutta: luovuttaa tai yrittää tukkia vuoto. Trump päätti taistella.

Trumpin taktiikka koostui kolmesta osasta: nopea anteeksipyyntö, puheenaiheen vaihtaminen ja Hillary Clintonin vetäminen samaan lokaan.

Temppu oli lähes mahdoton, eikä se onnistunut. Anteeksipyyntö jäi laimeaksi, aiheesta toiseen loikkailu kuulosti kummalliselta, eikä Clinton lähtenyt mukaan mutapainiin.

Trumpin oudot ilmeet, sekavat puheet ja vihaisen sarvikuonon sieraintuhina olisi minä tahansa muuna iltana tulkittu fiaskoksi, mutta nyt rima oli niin alhaalla, että ainakin Trumpin omat kannattajat pitivät ehdokkaansa suoritusta onnistumisena.

Trumpilaiset kestävät suosikiltaan hulluutta, mutta eivät heikkoutta.

Ensimmäisissä yleisökyselyissä ja asiantuntija-arvioissa Clinton nostettiin väittelyn voittajaksi. Hänen kannattajansa tuntuivat kuitenkin vähän pettyneiltä siihen, ettei Hillary kyennyt tyrmäämään Trumpia.

Clintonin varovaisuus oli kuitenkin varmasti tarkoin harkittua. Trumpin puheet naisten haarojen kourimisesta ovat niin limaisia, että Hillaryn kannatti pitää vastustajaansa reilusti hajurakoa. Armoniskun aika on myöhemmin. Uusia seksipaljastuksia lienee tulossa.

Väittelyn suurin häviäjä oli usko politiikkaan ja sivistyneeseen keskusteluun. Kommentaattorit olivat yksimielisiä siitä, ettei Yhdysvaltain presidentinvaaliväittelyiden historiassa ole ikinä nähty yhtä raakaa ja ilkeää yhteenottoa.

Trumpin kampanjan ympärillä on koko ajan leijunut epämääräinen väkivallan uhka. Se tuntui vahvana myös maanantaiaamun debatissa. Trumpin uhkaus sulkea Clinton vankilaan kuulosti itäeurooppalaisen nyrkkijohtajan puheelta.

Trumpin kovimmat kannattajat saattavat pitää moisesta uhosta, mutta presidentin puheelta se ei kuulosta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat