Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turkin poliisi esti aktivisteja muistelemasta Ankaran tuhoisaa pommi-iskua – ampui kyynelkaasua ja muoviluoteja mielenosoittajien niskaan

Ketään ei ole vielä asetettu syytteeseen iskusta, jossa kuoli vuosi sitten yli sata ihmistä.

Ulkomaat
 
HS–AFP
UMIT BEKTAS / Reuters
Poliisi ampui mielenosoittajia kyynelkaasulla ja muoviluodeilla estääkseen heitä pääsemästä terrori-iskun tapahtumapaikalle.
Poliisi ampui mielenosoittajia kyynelkaasulla ja muoviluodeilla estääkseen heitä pääsemästä terrori-iskun tapahtumapaikalle. Kuva: UMIT BEKTAS / Reuters

Turkin poliisi esti maanantaina kurdien ja heitä tukevien aktivistien mielenosoituksen, jonka tarkoituksena oli muistella vuosi sitten Ankarassa tehtyä veristä terrori-iskua.

Poliisi ampui mielenosoittajia kyynelkaasulla ja muoviluodeilla estääkseen heitä pääsemästä terrori-iskun tapahtumapaikalle.

103 ihmistä kuoli ja lähes 500 loukkaantui vuosi sitten lokakuussa tehdyssä iskussa, josta on syytetty äärijärjestö Isisiä. Terroristit räjäyttivät kaksi pommia keskellä rauhanmarssille valmistautuneiden ihmisten joukkoa. Suuri osa uhreista oli kurdeja, ja osa heistä saa edelleen hoitoa vammoihinsa.

Kyseessä oli Turkin nykyhistorian tuhoisin isku. Ketään ei ole kuitenkaan vielä asetettu syytteeseen iskun takia.

Poliisit päästivät maanantaina ainoastaan uhrien omaisia iskun tapahtumapaikalle. Ankaran poliisi varoitti jo kolme päivää aiemmin, ettei iskupaikan lähellä sallittaisi mielenosoituksia tai kokoontumista turvallisuusriskien takia.

Iskupaikalle pyrkineet mielenosoittajat huusivat iskulauseita, joissa he syyttivät valtiota ”murhanhimoiseksi”. Osa mielenosoittajista heitti poliiseja pulloilla ja kivillä.

Ainakin kuusikymmentä mielenosoittajaa pidätettiin.

Kurdien ja Turkin hallinnon joukkojen yhteenotot ovat kiihtyneet Ankaran terrori-iskun jälkeen. Turkin armeija kertoi maanantaina, että pelkästään viimeksi kuluneen kuuden viikon aikana 417 kurditaistelijaa on kuollut ja kymmeniä on pidätetty.

Turkin mukaan myös yli 600 turvallisuusjoukkoihin kuulunutta on kuollut kurdien työväenpuolueen PKK:n asevoimien ja Turkin tulitauon romahdettua heinäkuussa 2015.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat