Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hirmumyrsky Matthew tappoi yli tuhat ihmistä – tulvat vaivaavat edelleen Yhdysvaltoja

Karibiaa ja Yhdysvaltoja koetellut myrsky iski tuhoisimmin Haitiin.

Ulkomaat
 
NICOLE CRAINE
Tulvavesi keskeytti sähkölaitoksen toiminnan USA:n Pohjois-Carolinan osavaltiossa Greenvillessä tiistaina.
Tulvavesi keskeytti sähkölaitoksen toiminnan USA:n Pohjois-Carolinan osavaltiossa Greenvillessä tiistaina. Kuva: NICOLE CRAINE

Yli tuhat ihmistä tappaneen hirmumyrsky Matthew’n tuhoja korjaillaan Karibialla ja Yhdysvalloissa vielä pitkään, kertoo uutistoimisto Reuters.

Viime viikolla Haitia, Kuubaa, Bahamasaaria, Dominikaanista tasavaltaa, Jamaikaa ja Yhdysvaltojen kaakkoisosia murjonut Matthew surmasi Karibian alueella yli tuhat ihmistä. Yhdysvalloissa uhriluku on ainakin 35.

Matthew oli voimakkain myrsky Karibialla kymmeneen vuoteen. Sen tuulet puhalsivat noin 220 kilometriä tunnissa eli yli 60 metriä sekunnissa. Haitin rankkasateiden kiivaimmassa vaiheessa vettä tuli vuorokauden aikana jopa metrin verran.

Kuolonuhrien lisäksi tuulet, rankkasateet ja tulvat tuhosivat taloja, siltoja ja muita rakennelmia. Reutersin mukaan pelkästään Pohjois-Carolinan omaisuusvahinkojen rahallinen arvo nousee yli kolmen miljardin dollarin eli yli 2,7 miljardin euron.

Yhdysvalloissa kaksi miljoonaa ihmistä määrättiin evakuoitaviksi. Reutersin mukaan Haitissa on nyt noin 1,4 miljoonaa ihmistä, jotka ovat humanitaarisen avun tarpeessa.

Vaikka varsinainen hurrikaani on ohitse, pelkästään Pohjois-Carolinan osavaltiossa on edelleen tuhansia ihmisiä, jotka ovat joutuneet jättämään kotinsa edelleen jatkuvien tulvien vuoksi.

Osavaltion kuvernööri Pat McCrory sanoi tiistaina, että tulevien päivien olosuhteet Pohjois-Carolinassa ovat ”erittäin vaarallisia”.

Yhdysvaltalaisviranomaiset ovat varoittaneet tulvien jatkuvan tällä viikolla.

Tiistaina noin 532 000 yhdysvaltalaiskotia tai -yritystä oli myrskyn jäljiltä edelleen ilman sähköä.

Pitkäaikaisimpia vaikutuksia hurrikaanista koituu todennäköisesti Haitille, sillä monet maan maatilat tuhoutuivat myrskyssä. Maa tarvitsee akuutin ruoka-avun lisäksi tukea myös maanviljelyksen uudelleenkäynnistämiseen.

NICOLE CRAINE
Tulvat saartoivat tiistaina useita kaupunkeja USA:n Pohjois-Carolinassa. Kuvassa Greenvillen omakotitaloaluetta.
Tulvat saartoivat tiistaina useita kaupunkeja USA:n Pohjois-Carolinassa. Kuvassa Greenvillen omakotitaloaluetta.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat