Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lakimiehet lopettavat Pariisin terroriepäillyn puolustamisen – epäilty ei ole puhunut lakimiehilleen eikä poliisille kuukausiin

Salah Abdeslam on ainoa elossa oleva Pariisin terrori-iskuista epäilty.

Ulkomaat
 
Belgian poliisi pidätti epäillyn
Belgian poliisi pidätti epäillyn
Perjantaisen poliisioperaation aikana Brysselin Molenbeekin kaupunginosassa kuultiin laukauksia sekä räjähdyksiä. Tiedossa ei ole, kuka videolla poliisien kiinni ottama mies on. Operaatiossa pidätettiin Salah Abdeslam, jota epäillään Pariisin marraskuisista terrori-iskuista. Kuva: Reuters

Pariisiin marraskuussa 2015 tehtyjen terrori-iskujen pääepäilty Salah Abdeslam on jäänyt vaille asianajajien apua, kertoo uutistoimisto AFP.

Abdeslamia puolustaneet kaksi asianajajaa, Frank Berton ja Sven Mary, kertoivat keskiviikkona tv-haastattelussa, että heidän päämiehensä ei ole puhunut heille lainkaan, eikä todennäköisesti puhu jatkossakaan. Terroriepäilty ei ole puhunut enää kuukausiin myöskään kuulusteluissa.

Kymmenen jihadistia tappoi 130 ihmistä yökerhossa, ravintoloissa, kahvilassa ja jalkapallostadionin ympäristössä Pariisissa 13. marraskuuta vuonna 2015. Abdeslam kertoi keväällä kuulusteluissa Belgiassa, että hän suunnitteli räjäyttävänsä itsensä Stade de Francen jalkapallostadionilla Pariisissa marraskuussa, mutta muutti sitten mielensä.

Abdeslam on syntynyt Belgiassa ja hän on Ranskan kansalainen. Hänen veljensä Brahim räjäytti itsensä pariisilaisessa kahvilassa marraskuun iskuissa.

Salah Abdeslam pidätettiin kuluvan vuoden maaliskuussa Belgian pääkaupungissa Brysselissä, neljä kuukautta terrori-iskujen jälkeen. Poliisi pääsi hänen jäljilleen Brysselissä tehdyn kotiratsian yhteydessä. Hän sai pidätystilanteessa vammoja jalkaansa ja joutui sairaalahoitoon.

Seuraavana päivänä Abdeslamia kuulusteltiin noin kahden tunnin ajan Pariisin iskujen yksityiskohdista. Toinen kuulustelu pidettiin samana päivänä ja se kesti noin tunnin.

Näiden kuulusteluiden jälkeen tapahtui Brysselin terrori-isku, minkä jälkeen Abdeslam vaikeni kuulusteluissa täysin. Abdeslamin pidätyksellä on arveltu mahdollisesti olevan yhteys Brysselin pommi-iskuihin.

Terrori-iskuja tutkivat viranomaiset eivät ole vielä täsmällisesti kyenneet selvittämään Abdeslamin osallisuutta iskuihin.

HANDOUT
Salah Abdeslamin belgialainen henkilöllisyystodistus.
Salah Abdeslamin belgialainen henkilöllisyystodistus.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat