Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

YK:n ihmisoikeusvaltuutettu: Donald Trump olisi vaaraksi koko maailmalle

Trumpin puheet vesikidutuksen palauttamisesta ja hyökkäykset haavoittuvia ihmisryhmiä vastaan ovat huolestuttavia, ihmisoikeusvaltuutettu Zeid Ra'ad al-Hussein sanoo.

Ulkomaat
 
HS–AFP–Reuters
Tällainen on Donald Trump
Tällainen on Donald Trump
HS:n toimittaja Saska Saarikoski selittää, millainen ihminen on Yhdysvaltain presidenttiyttä tavoitteleva Donald Trump.

YK:n ihmisoikeusvaltuutettu varoittaa maailman olevan vaarassa, jos republikaanien ehdokas Donald Trump voittaa Yhdysvaltain presidentinvaalit.

Ihmisoikeusvaltuutettu Zeid Ra'ad al-Hussein sanoo, että Trumpin puheet esimerkiksi vähemmistöistä ja kidutuksen sallimisesta kuulusteluissa ovat ”huolestuttavia ja järkyttäviä”.

”Jos Donald Trump valitaan - - -  ei ole epäilystäkään siitä, etteikö hän olisi vaarallinen kansainvälisestä näkökulmasta”, Zeid sanoi tiedotustilaisuudessa Genevessä.

Zeid sanoi, ettei hän halua osallistua tai sekaantua poliittiseen kampanjointiin, mutta presidenttiehdokkaan huolestuttavien kommenttien takia ihmisoikeusvaltuutetun täytyi tuoda näkemyksensä esille.

Trump on sanonut, että presidenttinä hän sallisi uudelleen vesikidutuksen käytön epäiltyjen terroristitaistelijoiden kuulusteluissa. Väistyvä presidentti Barack Obama kielsi vesikidutuksen Yhdysvalloissa vuonna 2009.

Zeidin mukaan Trumpin hyökkäykset muslimeita, maahanmuuttajia ja muita haavoittuvia vähemmistöjä vastaan kielivät siitä, että nämä voisivat menettää perusoikeutensa.

”Meidän täytyy olla varuillamme pitääksemme huolta siitä, että haavoittuvat ihmisryhmät eivät taas menetä oikeuksiaan”, Zeid sanoi.

Lue myös luku Saarikoskien tuoreesta Trump-kirjasta: Syy Trumpin lähes mahdottoman suosion takaa löytyy lähihistoriasta

Donald Trump ja Zeid Ra'ad al-Hussein
Donald Trump ja Zeid Ra'ad al-Hussein
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat