Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Isis käyttää nyt aseina räjähteleviä lennokkeja – Yhdysvallat on alkanut kohdella kaikkia lentäviä laitteita potentiaalisina pommeina

Kaksi kurdisotilasta kuoli ja kaksi ranskalaissotilasta loukkaantui, kun Isisin ansoitettu lennokki räjähti.

Ulkomaat
 
OSAMAH WAHEEB
Irakin armeija poisti Isisin lipun Anbarin kaupungissa maanantaina. Ahtaalle ajettu Isis on alkanut käyttää ainakin Irakissa lennokkeja pommeina.
Irakin armeija poisti Isisin lipun Anbarin kaupungissa maanantaina. Ahtaalle ajettu Isis on alkanut käyttää ainakin Irakissa lennokkeja pommeina. Kuva: OSAMAH WAHEEB

Terroristijärjestö Isis on alkanut käyttää ansoitettuja lennokkeja aseina.

Ranskalais- ja kurdiviranomaiset vahvistivat keskiviikkona, että pommiksi viritetty lennokki tappoi kaksi kurdisotilasta ja haavoitti kahta ranskalaissotilasta aiemmin lokakuussa Irakissa. Ranskalaislehti Le Monden mukaan hyökkäys tapahtui 2. lokakuuta.

Kurdien peshmerga-taistelijat yrittivät uutistoimisto Reutersin mukaan nostaa maahan pudonnutta lennokkia, kun se räjähti.

”Lennokkiin oli ilmeisesti asetettu ansa”, kertoi kurdien itsehallintoalueen puolustusministeriön pääsihteeri Jabbar al-Yawar Reutersille.

New York Times -lehti kertoo, että Isis on yrittänyt tehdä vastaavia pommi-iskuja lennokkien avulla ainakin kaksi kertaa aiemminkin viime kuussa.

Yhdysvaltojen armeija onkin linjannut, että kaikkia miehittämättömiä ilma-aluksia pitää kohdella potentiaalisina pommeina.

Isis on käyttänyt valvontatarkoituksiin lennokkeja jo pitkään, mutta lokakuun isku oli tiettävästi ensimmäinen kerta, kun lennokki vahingoitti Isisin vastaisen liittoutuman joukkoja.

Terroristijärjestöllä ei ole ilmajoukkoja, joten ilmasta käsin iskeytyvät pommit ovat Isisille aivan uudentyyppinen taistelukeino. Pienet robottilennokit ovat halpa tapa tehdä ilmaiskuja.

Ansoitetut lennokit ovat herättäneet Yhdysvalloissa kritiikkiä puolustusministeriötä vastaan.

Joidenkin asiantuntijoiden mukaan Yhdysvaltojen olisi pitänyt ymmärtää, että ennen pitkää lennokkeja käytettäisiin myös pommeina.

”Meidän olisi pitänyt olla varautuneita tähän, emmekä olleet”, toteaa robottiaseiseen erikoistunut New America -ajatushautomon asiantuntija Peter Warren Singer New York Timesille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat