Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saksa asettaa tiukkoja rajoituksia EU-kansalaisten sosiaalietuuksille

Työttömän EU-kansalaisen on asuttava Saksassa viisi vuotta ennen kuin hän voi saada sosiaalitukia.

Ulkomaat
 

Saksan hallitus hyväksyi keskiviikkona lakiehdotuksen, joka rajoittaa muiden EU-maiden kansalaisille maksettavia sosiaalietuuksia.

Tulevaisuudessa muiden EU-maiden kansalaiset voivat joutua asumaan Saksassa viisi vuotta, ennen kuin heille maksetaan sosiaalietuuksia kuten työttömyyskorvausta. Rajoitus koskisi ainoastaan sellaisia EU-maiden kansalaisia, jotka eivät ole koskaan työskennelleet Saksassa.

”On selvää, että niillä jotka asuvat, työskentelevät ja maksavat maksunsa täällä on oikeus järjestelmämme tarjoamiin sosiaalietuihin”, sanoi työministeri Andrea Nahles The Guardian -lehden mukaan.

Sen sijaan ne, jotka eivät ole koskaan työskennelleet Saksassa ja ovat riippuvaisia valtion maksamista tuista, voivat Nahlesin mukaan hakea tukea omasta maastaan.

Uusi lakiesitys on seurausta liittovaltion tuomioistuimen viimevuotisesta päätöksestä, jonka mukaan EU-kansalaiset olisivat oikeutettuja tukiin asuttuaan Saksassa kuusi kuukautta. Päätös on kohdannut ankaraa arvostelua.

Kaikkiaan 474 000 muiden EU-maiden kansalaista sai Saksassa uutistoimisto AFP:n mukaan heinäkuussa sosiaalitukia. Monet heistä ovat Puolasta, Bulgariasta ja Romaniasta.

Seuraavaksi lakiesitys menee Saksan liittopäivien eli parlamentin käsiteltäväksi. Lain uskotaan menevän läpi liittopäivillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat