Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Asianajaja: Terroriepäillyn itsemurha saksalaisvankilassa on skandaali

Maanantaina kiinniotettu ja terrori-iskun suunnittelusta epäilty Jaber al-Bakr teki itsemurhan vankilassa keskiviikkoiltana. Asianajajan mukaan kyse on skandaalista, vankilaviranomaisten mukaan itsetuhoisuudesta ei ollut miehen nälkälakosta huolimatta viitteitä.

Ulkomaat
 
AXEL SCHMIDT / Reuters
Poliisilla oli terrori-iskun suunnittelusta kiinniotetun al-Bakrin kuva Berliinin lentokentällä viikonloppuna.
Poliisilla oli terrori-iskun suunnittelusta kiinniotetun al-Bakrin kuva Berliinin lentokentällä viikonloppuna. Kuva: AXEL SCHMIDT / Reuters

Suuren terrori-iskun suunnittelusta Saksassa kiinni otettu syyrialaismies löydettiin keskiviikkona kuolleena sellistään, uutisoi saksalaislehti Spiegel.

Spiegelin tietojen mukaan iskun suunnittelusta epäilty Jaber al-Bakr, 22, hirttäytyi selliinsä keskiviikkoiltana Leipzigissa.

Britannian yleisradioyhtiö BBC:lle puhuneen al-Bakrin asianajajan Alexander Huebnerin mukaan pelkästään sen, että al-Bakr kieltäytyi syömästä tai juomasta, olisi pitänyt kertoa viranomaisille, että tämä oli itsetuhoinen. Lisäksi al-Bakr oli yrittänyt rikkoa sellinsä valot ja valokytkimen.

The Local -verkkomedialle puhuneen vankilanjohtaja Rolf Jacobin mukaan erittäin kokenut psykiatri oli tavannut al-Bakrin tiistaina, eikä mikään viitannut vangitun olevan vaaraksi itselleen. Sähkölaitteiden rikkomista Jacob piti ilkivaltana, ei itsetuhoisuuden osoituksena.

Saksin osavaltion oikeusministeri Sebastian Gemkow kuvasi tapahtunutta tragediaksi ”jota ei olisi saanut tapahtua, mutta joka tapahtui”. Gemkow otti vastuun tapahtuneesta, mutta ei pyytänyt eroa tehtävästään.

Vankilan johtaja Jacobin mukaan al-Bakrin vointi tarkistettiin psykologin suosituksesta vankilassa puolen tunnin välein. Leipzigissa sijaitsevan vankilan selleissä ei viranomaisten mukaan ole videovalvontaa.

BBC:lle puhuneen vankilanjohtaja Jacobin mukaan al-Bakr löydettiin sellistään hirttäytyneenä kello 19.45 paikallista aikaa eli kello 20.45 Suomen aikaa. Vartija oli tarkistanut hänen vointinsa varttia aiemmin, ja silloin al-Bakrin kerrotaan olleen yhä elossa. Elvytysyrityksistä huolimatta hän menehtyi.

Monet saksalaispoliitikot vaativat torstaina tapahtuneesta virallista tutkintaa, The Local kertoo.

Nopeaa ja perusteellista tutkimusta asiasta vaati myös Saksan sisäministeri Thomas de Maiziere.

Saksan televisiossa puhunut ministeri de Maiziere sanoi, että al-Bakrin kuolema vaikeuttaa Berliinin lentokentälle mahdollisesti suunnitteilla olleen iskun tutkimista huomattavasti.

Poliitikkojen piirissä al-Bakrin kuolemaa pidettiin merkittävänä tappiona Saksan tiedusteluviranomaisille, BBC kertoo.

Saksan tiedustelupalvelu kertoi maanantaina saaneensa tietoa, että Isis suunnittelee mahdollisesti terrori-iskua Saksan liikennekeskuksia vastaan. Tiedustelupalvelun tavoitteena oli selvittää, oliko kiinniotettu al-Bakr osa juuri tätä suunnitelmaa.

Saksan poliisi etsintäkuulutti syyrialaisen al-Bakrin lauantaina sen jälkeen, kun hänen asuntoonsa tehdyssä ratsiassa löydettiin räjähteitä.

Maanantaina Saksan poliisi kertoi, että al-Bakr oli saatu kiinni Leipzigissa. Hieman myöhemmin selvisi, että kiinnioton olivat tehneet kolme syyrialaismiestä, joilta al-Bakr oli pyytänyt yösijaa.

Miehet olivat vieneet al-Bakrin asunnolleen, mutta eivät antaneet tälle yösijaa vaan sitoivat hänet sähköjohdolla. Sen jälkeen he ilmoittivat asiasta poliisille.

Yksi kiinniotossa mukana olleista miehistä sanoi RTL-televisiokanavalle, että he ottivat al-Bakrin kiinni, koska tunnistivat tämän poliisin etsintäkuulutuksesta ja olivat tälle raivoissaan.

”En voi hyväksyä tällaista. Varsinkaan täällä Saksassa, maassa joka on avannut ovensa meille”, Mohammed A. nimellä esiintynyt mies sanoi RTL-kanavalle.

Saksalaismedian mukaan al-Bakr saapui maahan helmikuussa 2015. Turvapaikka hänelle myönnettiin saman vuoden marraskuussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat