Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Boko Haram vapautti sieppaamistaan tytöistä 21 Nigeriassa

Koulutytöt kaapattiin kaksi ja puoli vuotta sitten.

Ulkomaat
 
Afolabi Sotunde / Reuters
Abujassa osoitettiin viime elokuussa mieltä Boko Haramin sieppaamien tyttöjen vapauttamiseksi.
Abujassa osoitettiin viime elokuussa mieltä Boko Haramin sieppaamien tyttöjen vapauttamiseksi. Kuva: Afolabi Sotunde / Reuters

Ääri-islamistinen terroristijärjestö Boko Haram on vapauttanut 21 tyttöä, jotka se sieppasi vuoden 2014 huhtikuussa Nigerian Chibokissa, kertovat uutistoimistot Reuters ja AFP.

Nigeria on vahvistanut tyttöjen vapautumisen, joka Reutersin mukaan onnistui Punaisen Ristin ja Sveitsin hallituksen edustajien välityksellä käytyjen neuvottelujen jälkeen.

Sieppauksen kohteena oli kaikkiaan 279 koulutyttöä. Heidän vapauttamisestaan on aiemmin levinnyt vääriksi osoittautuneita tietoja. Osa tytöistä on kuitenkin onnistunut pakenemaan.

Boko Haram on siepannut kaikkiaan tuhansia tyttöjä ja naisia aloitettuaan vuonna 2009 laajamittaiset väkivaltaisuudet, joiden takia noin 20 000 ihmistä on kuollut ja arviolta kaksi miljoonaa paennut kodeistaan.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin mukaan järjestö käyttää sieppaamiaan tyttöjä ja naisia seksiorjina ja taistelijoina.

YK:n lastenrahasto Unicef arvioi viime joulukuussa, että yli kaksituhatta koulua on suljettu ja jopa miljoona lasta on joutunut jättämään koulun Nigeriassa ja sen naapurimaissa Boko Haramin takia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat