Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Thaimaa suree kuollutta kuningastaan – näihin muutoksiin kannattaa varautua Thaimaan-matkalla

Käteinen voi loppua automaateista, alkoholin tarjoiluun voi tulla rajoituksia, paikallisia tapoja tulee kunnioittaa

Ulkomaat
 
Athit Perawongmetha / Reuters
Turistit kuvasivat selfieitä kauppakeskuksen edustalla Bangkokissa syyskuussa.
Turistit kuvasivat selfieitä kauppakeskuksen edustalla Bangkokissa syyskuussa. Kuva: Athit Perawongmetha / Reuters

Suomalaisten turistien on syytä varautua tiettyihin muutoksiin lomaillessaan Thaimaassa tulevina kuukausina.

Thaimaahan on julistettu suruaika kuningas Bhumibol Adulyadejin kuoleman johdosta, minkä seurauksena esimerkiksi virastot saattavat sulkea ovensa, käteinen voi loppua automaateista ja alkoholin tarjoiluun voi tulla rajoituksia, varoittaa konsuli Raimo Pahkasalo Bangkokin lähetystöstä.

”Suosittelen ottamaan vähän ylimääräistä käteistä rahaa mukaan. Rahat voivat loppua pankkiautomaateista”, Pahkasalo kertoo puhelimitse.

Kuningas Bhumibol kuoli torstaina iltapäivällä paikallista aikaa. Pahkasalo ei vielä illalla huomannut mitään suuria muutoksia Bangkokin kaduilla. Turvallisuustilanne vaikutti edelleen hyvältä ja liikenne toimi normaalisti.

”Tilasin itse juuri yhden oluen, eli alkoholia saa vielä. Mutta huomenna tilanne voi olla erilainen”, Pahkasalo kertoi.

Esimerkiksi virastot luultavasti sulkevat ovensa, mikä vaikeuttaa asioiden hoitoa.

Pahkasalo kehottaa Thaimaahan matkustavia suomalaisia kunnioittamaan paikallisia tapoja ja suruaikaa.

”Kuningashuoneen arvostelua pitää ehdottomasti välttää kaikissa tilanteissa”, Pahkasalo neuvoo. Kuninkaallisten arvostelu on Thaimaassa vakava rikos, josta voi saada jopa vuosia vankeutta.

Myös asiallinen pukeutuminen ja hyvä käytös ovat erittäin tärkeitä suruaikana, Pahkasalo opastaa. Pukeutumisessa voi ottaa mallia paikallisilta.

Kuningas Bhumibol on ollut kansaa yhdistävä voima poliittisesti pahoin jakautuneessa Thaimaassa. Maata on hallinnut vuodesta 2014 sotilasjuntta.

Turvallisuustilanteen kehittyminen tulee vaikuttamaan myös suomalaisten matkailuun. Pahkasalo ennustaa, että sotilashallinto saattaa kiristää katujen kontrollointia ehkäistäkseen mahdollisia levottomuuksia.

”Pidän edelleen Thaimaata turvallisena maana matkustaa, mutta uskon, että turistikohteissa tullaan tekemään enemmän tarkastuksia.”

Suomen lähetystö Bangkokissa seuraa tilanteen kehittymistä ja ilmoittaa muutoksista lähetystön verkkosivuilla ja Facebookissa.

Pahkasalo kehottaa Thaimaahan matkustavia suomalaisia tekemään netissä matkustusilmoituksen ulkoministeriölle. Ulkoministeriö voi ottaa hätätapauksessa tai kriisitilanteissa yhteyttä matkustusilmoituksen tehneisiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat