Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Amerikkalaislehti: Saddam Husseinilla oli salainen kidutuskammio keskellä New Yorkia – ruumiit lähetettiin diplomaattipostina Irakiin

Ulkomaat
 
Reuters
Presidentti Saddam Hussein hallitsi Irakia diktaattorin ottein vuodesta 1979 vuoteen 2003.
Presidentti Saddam Hussein hallitsi Irakia diktaattorin ottein vuodesta 1979 vuoteen 2003. Kuva: Reuters

Irakin entisellä diktaattorilla Saddam Husseinilla oli salainen kidutuskammio New Yorkissa, uutisoi yhdysvaltalaislehti New York Post.

Yhdistetty kidutuskammio ja vankityrmä sijaitsi Irakin lähetystön kellarissa Upper East Siden kaupunginosassa lähellä keskuspuistoa, lehti kertoo.

Hussein rakennutti kammottavan kidutuskammion viisikerroksisen lähetystörakennuksen kellariin noustuaan valtaan vuonna 1979. Arvoalueella sijaitsevaa lähetystöä vastapäätä asuu muun muassa miljonääri ja entinen pormestari Michael Bloomberg.

New York Post on saanut tiedot kahdelta irakilaisviranomaiselta, jotka puhuvat lehdessä nimettöminä.

Viranomaisten mukaan Irakin tiedustelupalvelun Mukhabaratin agentit ottivat säännönmukaisesti kiinni kaupungissa asuneita irakilaisia, ja pitivät näitä vangittuna aina 15 päivää kerrallaan. Vangitsemisilla ja kidutuksilla painostettiin vangittujen kaupunkilaisten sukulaisia palaamaan Irakiin, antautumaan ja tekemään yhteistyötä Husseinin hallinnon kanssa.

”Se oli pimeä huone. Ovet oli vahvistettu niin, ettei kukaan voinut murtautua sisään tai ulos. Äänieristystä ei tarvittu, sillä kenenkään huuto ei kuulunut kellarista saakka”, kuvailee toinen lehdelle puhuneista virkamiehistä.

Vastaavia vankityrmiä oli viranomaisten mukaan Irakin lähetystöissä ympäri maailmaa aina Itä-Eurooppaa ja arabivaltioita myöten.

Käytössä olleet kidutuskeinot olivat äärimmäisen julmia. Apuvälineinään Mukhabaratin agentit käyttivät esimerkiksi kuparilankaa, kumiletkuja ja lautoja. Vangeilta vedettiin kynsiä irti ja heitä hakattiin todella pahasti, toinen lehdelle puhuneista viranomaisista kertoo.

Vankeja myös tapettiin, jolloin Mukhabaratin miehet lähettivät ruumiit tullivapaina diplomaattilähetyksinä Bagdadiin.

“Ruumis vain laitettiin diplomaattipostille tarkoitettuun laatikkoon ja lähetettiin. Kenelläkään ei ole valtuuksia koskea diplomaattipostiin”, toinen viranomaisista kertoi. Hän vahvisti myös, että Saddam Husseinin tiedustelupalvelu käytti samanlaisia keinoja myös Yhdysvaltojen ulkopuolella.

”Mukhabarat teki mitä vain sen täytyi. He olivat vihoviimeisiä niistä ihmisistä, joita Saddam Husseinin aikakaudella halusi kohdata”, toinen viranomaisista sanoo.

Kaikki todisteet New Yorkin lähetystössä tapahtuneista väärinkäytöksistä ovat sittemmin kadonneet.

Nimettömänä puhuneet viranomaiset uskovat, että todisteet katosivat, kun yhdysvaltalaisviranomaiset veivät kovalevyt ja tietokoneet Husseinin hallinnon kaaduttua vuonna 2003.

Viranomaisten kertoivat lehdelle myös kellarikerroksen arkkitehtuurista. Kellarissa Mukhabaratin agenteilla oli käytössään kolme huonetta. Jokaisella agentilla oli kaliiperiltaan 9 millimetrinen puoliautomaattipistooli. Lisäksi saatavilla oli aina Kalashnikov-rynnäkkökivääreitä.

Ensimmäinen huone oli toimisto ja toinen viestikeskus, josta koodattuja viestejä lähetettiin Bagdadiin ja sieltä takaisin. Kolmas huone oli tyrmä, jossa oli suuri terästangoilla vahvistettu metalliovi.

Varmistaakseen toiminnan pysymisen salassa, lähetystörakennuksen kattoikkunat peitettiin, jotteivät Yhdysvaltojen satelliititkaan näkisi rakennukseen sisälle. Lisäksi lähetystön ympäristöä valvottiin mahdollisten yhdysvaltalaisagenttien ja näiden salakuunteluyritysten varalta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat