Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rauhannobelin voittanut Kolumbian presidentti jatkoi tulitaukoa Farcin kanssa vuoden loppuun

”Emme voi menettää tätä mahdollisuutta”, Kolumbian presidentti sanoi tv-puheessa. Myös marxilainen sissijärjestö Farc ilmoitti suostuvansa neuvottelujen ja tulitauon jatkamiseen.

Ulkomaat
 
John Vizcaino / Reuters
Kolumbian presidentti Juan Manuel Santos (vas.) yhdessä Farcin johtajan Rodrigo Londonon eli Timochenkon kanssa.
Kolumbian presidentti Juan Manuel Santos (vas.) yhdessä Farcin johtajan Rodrigo Londonon eli Timochenkon kanssa. Kuva: John Vizcaino / Reuters

Kolumbian presidentti Juan Manuel Santos on jatkanut tulitaukoa marxilaisen sissijärjestön Farcin kanssa vuoden loppuun, kertoo uutistoimisto AFP.

”Olen päättänyt jatkaa kahdenvälistä tulitaukoa joulukuun 31. päivään. Mutta teen nyt selväksi: tämä ei ole mikään ukaasi tai viimeinen päivämäärä, ja toivon että koko prosessi uuden rauhansopimuksen aikaansaamiseksi on valmis ennen tätä.”

Tv-puheessaan Santos kehotti kolumbialaisia ”saamaan aikaan lopullisen päätöksen väkivallalle” ja ”antamaan kodistaan pakotetuille mahdollisuuden palata”.

”Emme voi menettää tätä mahdollisuutta.”

Myös Farc ilmoitti suostuvansa neuvottelujen ja tulitauon jatkamiseen.

Kolumbialaiset äänestivät lokakuun alussa kumoon rauhansopimuksen, joka olisi päättänyt 52 vuotta kestäneen konfliktin. Lue HS:n toimittajan Maria Mannerin analyysi siitä, miksi kolumbialaiset äänestivät rauhansopimusta vastaan.

Sen jälkeen Santos, joka voitti Nobelin rauhanpalkinnon muutama päivä kansanäänestyksen jälkeen, on tavannut niin oppositiota, uskonnollisia johtajia kuin kansalaisia etsiessään ratkaisua uuden sopimuksen luomiseksi.

Santos oli aiemmin kertonut, että jos lokakuun loppuun mennessä ei löydy uutta ratkaisua, Kolumbian armeija lopettaa tulitauon.

HS:n toimittaja Maria Manner tapasi Darío Sierran, joka äänesti rauhan puolesta, vaikka Farcin sissit tappoivat tämän isän.

Manner tapasi myös Farc-sissi Mirianin, joka synnytti ja taisteli vuosia Kolumbian viidakossa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat