Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mannerheimin muistolaatta poistettiin Pietarissa – lommoinen laatta esille museoon

Laatta muistuttaa Tsarskoje Selon museossa historiaa koskevista kiistoista, kertoo Venäjän sotahistoriallinen seura.

Ulkomaat
 
MVPhotos
Marsalkka Mannerheimin muistolaatta oli kiinni seinässä Pietarissa vielä syyskuun alussa.
Marsalkka Mannerheimin muistolaatta oli kiinni seinässä Pietarissa vielä syyskuun alussa. Kuva: MVPhotos

Mannerheimin muistolaatta poistettiin myöhään torstai-iltana Zaharevskaja-kadulta Pietarissa.

Uutissivusto Fontanka.ru:n julkaisemassa videossa näkyy, miten laatta siirretään nosturilla kuorma-autoon. Poliisit seurasivat irrottamista, viestimet kertoivat.

Venäjän sotahistoriallinen seura tiedotti perjantaina, että se on siirtänyt muistolaatan Pietarin esikaupungissa Puškinissa sijaitsevalle Tsarskoje Selon museoalueelle. Siellä laatta sijoitetaan ensimmäisen maailmansodan historiaa esittelevään museoon. Muistomerkin on määrä olla näytteillä nykyisessä kunnossaan ilman restaurointia. Seuran mukaan se symboloi ”historiaa koskevia kiistoja nykyajan venäläisessä yhteiskunnassa”.

Kesäkuussa paljastettu laatta tuhrittiin neljän kuukauden aikana maalilla ja muilla aineilla ainakin viidesti, sitä yritettiin hakata kirveellä ja Mannerheimin päähän ammuttiin reikiä.

Venäjällä suhtaudutaan Carl Gustaf Emil Mannerheimiin (1867–1951) kaksijakoisesti. Laatassa häntä kunnioitettiin Venäjän armeijan kenraaliluutnanttina, mutta monet muistavat hänet ennemmin Adolf Hitlerin liittolaisena ja osallisena Leningradin piiritykseen toisessa maailmansodassa.

Siirron myötä varmistui, että Venäjän sotahistoriallinen seura oli Mannerheim-laatan asentamisen takana. Pietarin kaupunginhallinnossa vastuuta laatasta on sysitty viranomaiselta toiselle, koska kukaan ei ole suostunut ottamaan suoraa vastuuta sen ripustamisesta. Paikalla avajaisissa oli muun muassa Venäjän kulttuuriministeri ja sotahistoriallisen seuran puheenjohtaja Vladimir Medinski ja silloinen presidentinhallinnon päällikkö Sergei Ivanov.

Jana Romanova
Venäjän sotahistoriallinen seura tiedotti perjantaina, että se on siirtänyt muistolaatan Zaharevskaja-kadulta Pietarin esikaupungissa sijaitsevalle Tsarskoje Selon museoalueelle.
Venäjän sotahistoriallinen seura tiedotti perjantaina, että se on siirtänyt muistolaatan Zaharevskaja-kadulta Pietarin esikaupungissa sijaitsevalle Tsarskoje Selon museoalueelle.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat