Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Britannia yrittää taas saada tulitaukoa sodan runtelemaan Jemeniin

Turvaneuvosto ei viime viikolla päässyt sopuun lausunnosta, joka olisi tuominnut 140 ihmistä surmanneen ilmaiskun. Lausuntoesitys oli Britannian valmistelema.

Ulkomaat
 
HS–AFP–Reuters
MOHAMED AL-SAYAGHI / Reuters
Saudi-Arabian johtaman liittouman koneet pommittivat sotilasvarikkoa huthien hallussa olevan pääkaupungin Sanaan lähellä perjantaina.
Saudi-Arabian johtaman liittouman koneet pommittivat sotilasvarikkoa huthien hallussa olevan pääkaupungin Sanaan lähellä perjantaina. Kuva: MOHAMED AL-SAYAGHI / Reuters

Britannia ilmoitti perjantaina, että se valmistelee YK:n turvaneuvostolle uutta päätöslauselmaehdotusta välittömästä tulitauosta Jemenissä ja rauhanneuvottelujen käynnistämistä uudelleen.

Turvaneuvosto ei viime viikolla päässyt sopuun lausunnosta, joka olisi tuominnut 140 ihmistä surmanneen ilmaiskun. Lausuntoesitys oli Britannian valmistelema.

Saudi-Arabian johtama liittouma on taistellut Iranin kanssa liittoutuneita huthikapinallisia vastaan viime vuoden maaliskuusta. Huthit ajoivat presidentti Abd-Rabbu Mansourin pakoon vallattuaan pääkaupunki Sanaan.

Jemen on arabimaailman köyhimpiä maita. Se sijaitsee Saudi-Arabian naapurissa niemimaan eteläosissa.

Saudi-Arabia pelästyikin, että Jemen kääntyisi politiikaltaan Iran-mieliseksi, mikäli huthit jäisivät valtaan. Virallisesti se sanoo puolustavansa laillista presidenttiä Mansouria.

Sodassa on kuollut jo ainakin 6 700 ihmistä, joista valtaosa siviilejä. Sota on myös aiheuttanut nälänhätää. YK:n mukaan 21 miljoonasta jemeniläisestä 70 prosenttia kärsii elintarvikepulasta. Sodan aiheuttama kaaos on myös helpottanut äärijärjestöjen toimintaa.

Venäjä on arvostellut länsimaiden päätöslauselmaesityksiä ja länsimaita Saudi-Arabian tukemisesta. Venäjällä taas on verrattain läheiset suhteet Iraniin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat