Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suuri valkohai syöksyi suoraan häkkiin – video näyttää sukeltajan ihmepelastumisen

”Kaikki tapahtui todella nopeasti. Muut sukeltajat vain hokivat minulle kuinka onnekas olinkaan”, hyökkäyksestä koskemattomana selvinnyt mies kertoo.

Ulkomaat
 
Antti Halonen
Jopa kahdeksan metriseksi kasvava valkohai on maailman suurin petokala. Kuvan valkohai ei liity Meksikon haihyökkäykseen.
Jopa kahdeksan metriseksi kasvava valkohai on maailman suurin petokala. Kuvan valkohai ei liity Meksikon haihyökkäykseen. Kuva: Antti Halonen

Maailmalla seikkailunhaluisille sukeltajille on tarjolla monenlaisia retkiä. Yksi uskaliaimmista ovat niin sanotut haisukellukset, joissa sukeltaja lasketaan mereen häkissä jonka jälkeen mereen lasketaan syötti houkuttelemaan paikalle hai tai mieluummin useampi.

Tällaiseen seikkailuun osallistui myös shanghailainen Ming Chan. Meksikon Guadalupe-saaren rannikolla tapahtunut sukellus ei kuitenkaan sujunut aivan suunnitelmien mukaan, sillä alla olevalta videolta näkyy kuinka syötin perässä paikalle uinut suuri valkohai murtaa tiensä suoraan turvahäkin sisään.

Kalifornialaismiehen kuvaamalla YouTube-videolla näkyy kuinka hai tempoilee häkissä ja poistuu yläkautta sen jälkeen, kun häkin kansi avataan. Kuin ihmeenkaupalla muutaman kuutiometrin suuruisessa häkissä hain kanssa ollut Chan selviää täysin vahingoittumattomana.

”Kaikki tapahtui todella nopeasti. Muut sukeltajat vain hokivat minulle kuinka onnekas olinkaan”, Chan kommentoi tapahtumia yhdysvaltalaiselle ABC-televisiokanavalle.

Onnettomuus ei saanut Chania pelkäämään vettä tai haihyökkäyksiä, vaan hän aikoo jatkaa sukellusharrastustaan myös tulevaisuudessa.

Tutkijoiden mukaan valkohait hyökkäävät harvoin ihmisten kimppuun. Yleensä niin käy, kun hai erehtyy luulemaa esimerkiksi veden pinnalla näkyvää surffilautaa esimerkiksi pyöriäiseksi.

Haihyökkäyksen näyttävän YouTube-videon alla käydyssä keskustelussa useammatkin kommentoijat moittivat sukelluksen järjestänyttä yritystä puutteellisista turvavarusteista ja haisyötin typerästä sijoittelusta. Monet muistuttavat myös siitä, että onnettomuus on täysin ihmisten syytä, sillä ilman syöttiä hai tuskin olisi häkkiinkään päätynyt.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat