Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Trumpin viime vuorokausi: Kaksi uutta ahdistelusyytöstä, naisten haukkumista rumiksi, vanha rasismitapaus ja Clintonin takapuolen arvostelua

Kaksi uutta naista on syyttänyt Donald Trumpia seksuaalisesta ahdistelusta. Trump on kiistänyt väitteet. Trump myös pilkkasi häntä aiemmin syyttäneitä naisia.

Ulkomaat
 

Kaksi uutta naista on syyttänyt republikaanien presidenttiehdokasta Donald Trumpia seksuaalisesta ahdistelusta. Trump on kiistänyt väitteet ja kutsunut niiden esittäjiä ”sairaiksi valehtelijoiksi”.

Perjantaina vaalitilaisuudessa Trump myös pilkkasi häntä aiemmin syyttäneitä naisia ja kutsui heitä rumiksi. Lisäksi Trump kommentoi demokraattien Hillary Clinton takamusta.

Perjantaina kolme Trumpin suositussa Diili-ohjelmassa vuonna 2013 työskennellyttä henkilöä myös väitti nimettömänä Trumpin käyttäneen ohjelmassa esiintyneestä tummaihoisesta Lil Jon -räppäristä toistuvasti rasistista Uncle Tom -nimeä. Asiasta kertoo The Daily Beast -sivusto.

Uncle Tom on 1800-luvulta peräisin oleva Yhdysvaltain mustiin orjiin liitetty ilmaus. Sitä käytetään kuvaamaan henkilöä, joka tunnistaa olevansa alempiarvoinen rotunsa takia.

Tuottajat yrittivät The Daily Beastin mukaan saada Trumpin lopettamaan termin käytön, mutta Trump kieltäytyi. Lil Jon kertoo itse twiitissä, että Trumpille huomautettiin termistä heti ja hän lopetti sen käytön.

Trump halusi Diili-ohjelman työntekijöiden mukaan myös tehdä tuotantokauden, jossa tummaihoiset ja valkoihoiset kilpailisivat toisiaan vastaan.

Trump kiistää ahdistelun – lupaa todistaa syyttömyytensä
Trump kiistää ahdistelun – lupaa todistaa syyttömyytensä
Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump kiistää useiden naisten esittämät syytteet seksuaalisesta ahdistelusta ja muusta sopimattomasta käytöksestä. Kuva: Reuters

Perjantain vaalitilaisuudessa Trump sätti muun muassa Jessica Leedsiä, joka väittää The New York Timesille Trumpin ahdistelleen tätä lentokoneessa.

”Hän ei olisi ensimmäinen valintani, uskokaa pois!” Trump sanoi vaalitilaisuudessa

Trump antoi myös ymmärtää, että häntä ahdistelusta syyttänyt People-lehden toimittaja Natasha Stoynoff on liian ruma kiinnostaakseen Trumpia.

”Hän valehtelee. Katsokaa hänen Facebook-sivuaan, ymmärrätte kyllä.”

Eräästä syytöksiä esittäneestä naisesta Trump sanoi, että ”kun katsoitte sitä kauheaa naista eilen, mieleenne juolahti: enpä usko”.

Kuluneen viikon aikana uusia väitteitä sopimattomasta käytöksestä on tullut jo yli kymmenen, minkä seurauksena Trumpin presidenttikampanja huojuu entistä pahemmin.

Perjantaina Summer Zervos, joka oli kilpailija Trumpin Diili-ohjelmassa, kertoi presidenttiehdokkaan ahdistelleen häntä Beverly Hillsissä sijaitsevassa hotellissa.

Zervosin mukaan Trump oli kutsunut tämän ravintolaan vuonna 2007 puhumaan mahdollisesta työpaikasta. Kun Zervos saapui paikalle, hänet ohjattiinkin verannalle.

”Siellä hän alkoi suudella ja laittoi kätensä rinnalleni. Yritin työntää hänet pois”, Zervos kertoi lehdistötilaisuudessa.

Näin Donald Trump puhuu naisten kourimisesta
Näin Donald Trump puhuu naisten kourimisesta
Presidenttiehdokas Donald Trump puhuu muiden miesten kanssa naisten kourimisesta vuonna 2005 nauhoitetulla videolla. Sen vuosi julkisuuten The Washington Post -lehti. Trump pahoitteli lauantaina sanomisiaan uudella videolla.

Zervosin mukaan hän päätti kertoa kokemuksistaan sen jälkeen, kun Trump väitti viime sunnuntain vaaliväittelyssä, ettei ole koskaan ahdistellut naisia. Kuluvalla viikolla moni muukin nainen on kertonut motivaatiokseen Trumpin kommentit.

Väittelyä edelsi The Washington Postin julkaisema vanha nauha, jossa Trump kehuskelee naisten kourimisella. Trumpin mukaan kyse on vain ”pukukoppipuheista”.

Perjantaina myös entinen malli Kristin Anderson kertoi The Washington Postille, että Trump oli lähestynyt häntä yökerhossa 1990-luvun alkupuolella.

Andersonin mukaan Trump oli tunkenut kätensä Andersonin hameen alle ja koskettanut tämän sukupuolielimiä.

Michelle Obamalta täystyrmäys Trumpin selityksille
Michelle Obamalta täystyrmäys Trumpin selityksille
Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman puoliso Michelle Obama tyrmäsi republikaanien presidenttiehdokkaan Donald Trumpin selitykset "pukukoppipuheista". Kuva: Reuters
Miss Arizona paljastaa: Näin Trump rynni pukuhuoneeseen
Miss Arizona paljastaa: Näin Trump rynni pukuhuoneeseen
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat