Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäläisiä joukkoja lensi Egyptiin sotaharjoituksiin – turistilentojen uudelleen aloittamisesta neuvotellaan

Egyptin ja Venäjän suhteissa on näkynyt viime aikoina lähentymistä.

Ulkomaat
 

Venäläiset maahanlaskujoukot saapuivat lauantaina Egyptiin yhteisiin sotaharjoituksiin, venäläinen uutistoimisto Interfax kertoo.

Lauantaina alkavien harjoitusten on määrä kestää lähes kaksi viikkoa.

”Venäläisten ja egyptiläisten maahanlaskujoukkojen kansainvälinen harjoitus Afrikassa järjestetään ensimmäistä kertaa”, Venäjän puolustusministeriö tiedotti Interfaxille.

Egyptin ja Venäjän suhteissa on näkynyt viime aikoina lähentymistä.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Egypti muun muassa tuki YK:n turvaneuvostossa Venäjän päätöslauselmaesitystä, joka liittyi Aleppon pommituksiin Syyriassa. Venäjän esitys oli vastaveto Ranskan päätöslauselmaesitykselle, joka vaati Venäjää ja Syyrian hallintoa lopettamaan Aleppon kapinallisalueiden pommittamisen.

Kumpikaan esitys ei edennyt, mutta Egyptin tuki Venäjälle kiristi sen suhteita tärkeään liittolaiseen Saudi-Arabiaan. Saudi-Arabia tukee Syyriassa presidentti Bashar al-Assadin vastustajia, kun Venäjä tukee Assadia.

Venäläislehti Izvestija kertoi maanantaina, että Venäjä ja Egypti neuvottelisivat venäläisen lentotukikohdan avaamisesta Egyptissä. Reutersin mukaan Egyptin viranomaiset kuitenkin ilmoittivat uutisen tultua julki, ettei Egypti ole sallimassa ulkomaiden tukikohtia alueellaan.

Egypti puolestaan yrittää neuvotella Venäjän kanssa turistilentojen uudelleen aloittamisesta. Venäjä keskeytti lennot, kun venäläinen turistikone tuhoutui Egyptin Siinailla viime vuoden lokakuussa. Venäjä epäilee iskusta terroristijärjestö Isisiä.

Turismi on Egyptille tärkeä tulonlähde. Venäläiset olivat erityisen tärkeä turistiryhmä, sillä varsinkin länsimaiset turistit ovat välttäneet Egyptiä jo useamman vuoden poliittisen epävakauden vuoksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat