Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

NBC: Yhdysvallat suunnittelee ennennäkemätöntä kyberhyökkäystä Venäjää vastaan – syynä epäilyt USA:n vaaleihin sekaantumisesta

Yhdysvalloilla on tarve varmistaa, etteivät venäläiset hakkerit pääse sekoittamaan maan äänestysjärjestelmää. Moskova sanoi vastaavansa mahdolliseen iskuun.

Ulkomaat
 

Presidentti Barack Obaman hallinto suunnittelee ennennäkemätöntä kyberhyökkäystä Venäjää vastaan, kertoo uutiskanava NBC tiedusteluviranomaisten tietoihin viitaten.

Kyberhyökkäyksellä tarkoitetaan tietoverkoissa tapahtuvaa vihamielistä toimintaa.

Yhtenä syynä iskun valmisteluun on NBC:n lähteiden mukaan Venäjän väitetty sekaantuminen Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin.

Yhdysvallat haluaa myös varmistaa, etteivät venäläiset hakkerit pääse marraskuussa sekoittamaan maan äänestysjärjestelmää.

Lisäksi Yhdysvallat haluaa osoittaa Venäjälle sen jo ylittäneen hyväksyttäväksi katsotun käytöksen rajan, NBC kertoo.

NBC:n haastattelemien lähteiden mukaan Valkoinen talo on pyytänyt keskustiedustelupalvelu CIA:ta etsimään vaihtoehtoja toimiin, joilla voitaisiin häiritä ja ”nöyryyttää” Kremliä.

Lähteet eivät kertoneet, millaisesta kyberhyökkäyksestä tarkkaan ottaen olisi kysymys. CIA:n kerrotaan kuitenkin jo ryhtyneen valmistelemaan operaatiota.

”Lähetämme viestin hyväksi katsomanamme ajankohtana ja olosuhteissa, joissa sillä on mahdollisimman suuri vaikutus”, sanoi varapresidentti Joe Biden perjantaina NBC:n Meet the Press -ohjelmassa.

Kun Bidenilta kysyttiin, saavatko amerikkalaiset tietää viestin lähteneen, hän vastasi ”toivottavasti eivät”.

Venäjä reagoi Bidenin sanomisiin heti lauantaina. Kremlin tiedottaja Dimitri Peskov sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan, että Moskova ryhtyy ennakoiviin toimiin turvatakseen etunsa ”Yhdysvaltojen arvaamattomuuden ja aggressiivisuuden” takia.

”Moskovaa ja maamme johtoa vastaan kohdistetut uhkailut ovat ennenkuulumattomia, sillä ne esitti nyt Yhdysvaltojen varapresidentti”, Peskov sanoi valtio-omisteisen uutistoimisto Ria Novostin mukaan.

Putinin ulkopoliittinen neuvonantaja Juri Ushakov kuvaili verkkohyökkäysuhkailuja ”rajaloukkauksiksi”, joihin Moskova vastaa.

NBC:n haastattelema eläkkeellä oleva amiraali James Stavridis katsoo, että Yhdysvallat voisi häiritä Venäjän sisäisen internet-liikenteen sensuuria ja paljastaa presidentti Vladimir Putinin ja hänen liittolaistensa taloudelliset kytkökset.

Asiantuntijat eivät kuitenkaan ole lainkaan yksimielisiä verkkohyökkäysten hyödyllisyydestä.

NBC:n haastattelemat CIA:n entiset työntekijät muistuttavat, että viranomaisilla on aiemmin ollut vaikeuksia löytää tarpeeksi tehokkaita toimia Putinin horjuttamiseksi. Lisäksi Yhdysvaltojen olisi valmistauduttava Venäjän vastatoimiin.

Ajatus verkkoiskujen toteuttamisesta Venäjää vastaan ei NBC:n mukaan ole Valkoisessa talossa uusi. Suunnitelmia on pyydetty CIA:lta aiemminkin, mutta lopulta ne on hylätty.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat