Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tutkijat: Saudiliittouma iski hautajaisiin Jemenissä saatuaan väärää tietoa

Lauantaina omanilainen lentokone evakuoi 115 pahiten iskussa loukkaantunutta.

Ulkomaat
 
HS–AFP–Reuters
KHALED ABDULLAH / Reuters
Palomiehet sammuttivat ilma-iskusta syntyneitä tulipaloja Sanaassa Jemenissä viime lauantaina, kun Saudi-Arabia iski hautajaissaattueeseen.
Palomiehet sammuttivat ilma-iskusta syntyneitä tulipaloja Sanaassa Jemenissä viime lauantaina, kun Saudi-Arabia iski hautajaissaattueeseen. Kuva: KHALED ABDULLAH / Reuters

Saudi-Arabian johtaman liittouman kone pommitti viikko sitten jemeniläistä hautajaisseuruetta väärän tiedon ja ohjeiden rikkomisen vuoksi, liittouman perustama tutkintaelin ilmoitti lauantaina uutistoimisto AFP:n mukaan.

Tutkintaelimen mukaan iskulle ei pyydetty sääntöjen edellyttämää komentajan lupaa, uutistoimisto Reuters kertoo.

Liittouman kone pommitti hautajaisjoukkoa Jemenin pääkaupungissa Sanaassa, joka on Jemenin huthikapinallisten hallussa. Iskussa kuoli yli 140 ihmistä ja loukkaantui satoja.

Tutkintaelin JIAT on virallisesti riippumaton. Sen jäsenet tulevat liittouman jäsenmaista eli autoritäärisistä Persianlahden sunnalaisista valtioista.

Tutkintaelimen mukaan virheeseen syyllistyneitä pitää rangaista ja uhrien omaisille tarjota korvauksia. Uutistoimisto Reutersin mukaan tutkintaelin kehotti liittoumaa myös tarkistamaan ohjeitaan lentäjille.

Tilanne Sanaassa ja koko Jemenissä on tukala, eikä loukkaantuneita ole voitu kunnolla hoitaa.

Lauantaina omanilainen lentokone evakuoikin 115 pahiten loukkaantunutta uhria, uutistoimisto AFP kertoo. Oman on alueen sunnimaista ainoa, joka ei ole liittynyt Saudi-Arabian johtamaan liittoumaan.

Liittouma tukee huthien syrjäyttämää Jemenin presidenttiä Abd Rabbu Mansur Hadia, joka on yhä maan virallinen presidentti.

Saudi-Arabia liittolaisineen aloitti pommitukset, kun pääkaupungin jo aiemmin vallanneet shiialaiset huthit alkoivat edetä muualle maahan.

Jemen on Arabian niemimaan köyhin maa ja Saudi-Arabian naapuri. Iranin kanssa alueellista valtataistelua käyvä Saudi-Arabia pelkäsi shiialaisen Iranin aseman vahvistuvan Jemenissä, jos huthit saavat maan haltuunsa.

Sodassa on kuollut jo ainakin 6 700 ihmistä, joista valtaosa on siviilejä. YK:n mukaan valtaosa jemeniläisistä kärsii sodan aiheuttamasta elintarvikepulasta.

Kaaos on myös vahvistanut ääri- ja terroristijärjestöjen asemaa, ja ne ovat vallanneet alueita.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat