Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vuodetut sähköpostit kertovat Clintonin vaikeuksista – Avustajat pitivät ehdokasta itsepäisenä ja hänen sanomaansa epäselvänä

Hillary Clintonin kampanja-avustajien sähköposteista ei paljastunut Donald Trumpin toivomia pommeja.

Ulkomaat
 
LUCY NICHOLSON / Reuters
Hillary Clinton poistumassa lentokoneestaan New Yorkissa tiistaina.
Hillary Clinton poistumassa lentokoneestaan New Yorkissa tiistaina. Kuva: LUCY NICHOLSON / Reuters

Washington

Demokraattien presidenttiehdokas Hillary Clinton oli menneellä viikolla onnekas. Amerikkalaismedia on kohissut republikaaniehdokas Donald Trumpin kourintapuheista ja ahdistelusyytöksistä samaan aikaan, kun paljastussivusto Wikileaks on julkaissut tuhansia Clintonin kampanja-avustajien hakkeroituja sähköposteja.

Trumpin harmiksi toistaiseksi julkaistut sähköpostit eivät ole sisältäneet uutispommeja, joihin Clintonin kampanja kaatuisi, kuten Wikileaksin perustaja Julian Assange etukäteen vihjali. Sen sijaan ne tarjoavat kurkistusikkunan kampanjaan, jonka työntekijät ovat huolestuneita ehdokkaansa epäselvästä sanomasta ja vaikeuksista innostaa äänestäjiä.

Clintonin haastajalla Bernie Sandersilla oli yksinkertainen, Wall Streetin vastainen sanoma, kun taas Clintonin viesti on monimutkainen, avustajat tuskailivat keväällä.

”Olen kauhuissani, että Hillary on melkein täysin riippuvainen siitä, että republikaanit nimittävät Trumpin [ehdokkaakseen]”, kirjoitti avustaja Brent Budowsky maaliskuussa.

Jopa ”[ Ted] Cruzin kaltainen pelle” saattaisi pärjätä Clintonille, Budowsky kirjoitti The Washington Post -lehden mukaan.

Clintonia pidettiin myös liian itsepäisenä pyytämään anteeksi sitä, että hän oli käyttänyt yksityistä sähköpostia ulkoministeriön ohjesäännön vastaisesti ja sijoittanut palvelimen kotiinsa. Clintonin avustajat keskustelivat myös keskenään, kuinka kauan ehdokas voi välttää vastaamasta sähköposteja koskeviin kysymyksiin.

Nämä ovat syitä sille, että äänestäjät pitävät Clintonia epäluotettavana.

”Anteeksipyytäminen on hänen Akilleen kantapäänsä”, kirjoitti Clintonin tukija Neera Tanden kampanja-avustajille.

Liittovaltion poliisi FBI päätteli kesällä Clintonin toimineen sähköpostinsa suhteen ”äärimmäisen huolimattomasti”, mutta ei suositellut syytteiden nostamista. Vuodettujen sähköpostien mukaan Clintonin kampanjan tiedottaja sai oikeusministeriöstä tietoa sähköpostitutkinnan aikataulusta, vaikkakaan ei sisällöstä.

Sähköposteista käy ilmi myös se, että yksi uutiskanava CNN:n vaalikommentaattoreista, demokraattipuolueen väliaikainen johtaja Donna Brazile, lähetti ennen CNN:n maaliskuun vaalitapahtumaa Clintonin avustajille kysymyksen, joka esitettiin seuraavan päivän yleisötentissä. Tämä tukee Sandersin käsitystä siitä, että puolueen johto suosi Clintonia ehdokkaaksi, vaikka nämä olivat nimellisesti puolueettomia.

Vuodetut tiedot antoivat Trumpille aiheen väittää torstaina, että sekä FBI, oikeusministeriö että media ovat puolueellisia. Trumpin mukaan vuodetut sähköpostit osoittavat, että Clinton olisi kaikkien aikojen ”korruptoitunein ja epärehellisin” presidentti.

Clintonin kampanja taas pyrkii ohjaamaan huomion pois sähköpostien sisällöstä syyttämällä Wikileaksia ”Kremlin propagandavälineeksi”. Presidentti Obaman hallinnon mukaan ”korkea-arvoiset venäläisviranomaiset” ovat demokraattipuolueen hakkeroinnin takana ja yrittävät näin vaikuttaa Yhdysvaltain vaaleihin.

Wikileaks on luvannut julkaista lisää sähköposteja vaaleihin asti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat