Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miksi Wikileaksin Assange auttaa Trumpia?

Julian Assangea juhlittiin pitkään sananvapauden sankarina. On outoa, että hän on aktiivisesti lähtenyt tukemaan Donald Trumpin presidenttikampanjaa.

Ulkomaat
 
Saska Saarikoski Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen toimittaja.

Washington

Julian Assangea juhlittiin pitkään sananvapauden sankarina. Australialaisen hakkeri-toimittajan vuonna 2006 perustama vuotosivusto Wikileaks paljasti merkittäviä tietoja esimerkiksi amerikkalaisten teoista Irakissa.

Maineensa huipulla Assange oli vuonna 2010, jolloin ranskalaislehti Le Monde ja aikakauslehti Timen lukijat valitsivat hänet vuoden ihmiseksi.

Saman vuoden marraskuussa alkoi Assangen alamäki. Kaksi ruotsalaisnaista syytti häntä raiskauksesta. Yhdysvallat taas ilmoitti yrittävänsä saada hänet tuomiolle sotilasvakoilusta.

Vuonna 2012 Assangelle myönnettiin poliittinen turvapaikka Ecuadorista. Hän on siitä lähtien pakoillut lakia Ecuadorin Lontoon-suurlähetystössä.

Assange oli pitkään romanttinen sankari, jota monet vasemmistolaiset Yhdysvalloissakin puolustivat. Siksi on outoa, että hän on aktiivisesti lähtenyt tukemaan Donald Trumpin presidenttikampanjaa.

Demokraatteja vahingoittavien dokumenttien uskotaan olevan peräisin Venäjän hallitusta lähellä olevilta hakkereilta, jotka haluavat häiritä vaaleja ja tukea Trumpia.

Wikileaks voi totta kai ottaa dokumentteja sieltä, mistä saa, mutta niiden julkaisu päivittäin vaaleihin asti ei ole avoimuutta vaan politikointia.

Assangella on varmasti omat syynsä iskeä Hillary Clintonia, joka oli ulkoministerinä, kun Yhdysvallat julisti hakkerin lainsuojattomaksi.

Assange haluaa tuskin viettää loppuikäänsä suurlähetystössä. Presidentti Trump voisi lopettaa hänen piinansa yhdellä kynänvedolla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat