Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suosiotaan menettävä Trump yrittää tahrata vaalien uskottavuuden: ”Monia äänestyspaikkoja on peukaloitu”

Presidenttiehdokas Donald Trump väittää ilman mitään todisteita, että äänestyspaikkoja on manipuloitu. Viikonloppuna republikaanien puoluetoimistoon Pohjois-Carolinassa heitettiin palopommi.

Ulkomaat
 
JONATHAN ERNST / Reuters
Donald Trump puhui lauantaina vaalitilaisuudessa kannattajilleen New Hampshiressa.
Donald Trump puhui lauantaina vaalitilaisuudessa kannattajilleen New Hampshiressa. Kuva: JONATHAN ERNST / Reuters

Skandaalien keskellä räpiköivä Yhdysvaltain republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump jatkoi viikonloppuna hyökkäyslinjalla. Trump väitti lauantaina ”korruptoituneen median” levittävän hänestä valheita, jotta vastaehdokas Hillary Clinton voittaisi ”peukaloidut vaalit”.

Myöhemmin sunnuntaina Trump meni vielä pidemmälle ja julisti yhteistöpalvelu Twitterissä, että ”monia äänestyspaikkoja” on manipuloitu.

Vain tunteja aiemmin Trumpin kanssa kampanjoiva varapresidenttiehdokas Mike Pence oli sanonut, että hän hyväksyy vaalien lopputuloksen. Ei ole ensimmäinen kerta, kun Pence yrittää turhaan julkisesti loiventaa Trumpin lausumia.

Koko vaalijärjestelmän uskottavuuden kyseenalaistaminen on vakava syytös. Trump ei esittänyt mitään perusteita tai todisteita väitteensä tueksi.

Ilmapiiri on vaalien lähetyessä Yhdysvalloissa kireä kuin viulunkieli. Viikonlopun aikana republikaanien puoluetoimistoon Orange Countyssa Pohjois-Carolinassa heitettiin palopommi.

Viereisen rakennuksen seinään oli uhkaavasti kirjoitettu ”natsirepublikaanit lähtekää kaupungista tai muuten”, kertoo osavaltion suurin lehti Charlotte Observer. Kukaan ei loukkaantunut hyökkäyksessä.

Demokraattien presidenttiehdokas Clinton tuomitsi hyökkäyksen sunnuntaina ”kammottavaksi ja täysin mahdottomaksi hyväksyä”.

Pohjois-Carolinan republikaanit postittivat Twitteriin kuvia toimistonsa täystuhosta.

Vielä lauantaina Trump keskittyi mätkimään vain mediaa vaalien tärvelemisestä.

”Media peukaloi näitä vaaleja puskemalla vääriä ja perusteettomia syytöksiä ja suoranaisia valheita saadakseen kieron Hillaryn valituksi!” Trump valitti jo lauantaina Twitterissä.

Trump myös toisti viimeisimmän vaaliväittelynsä uhkauksen siitä, että demokraattien presidenttiehdokas Clinton pitäisi marssittaa telkien taakse.

”Hillary Clintonin olisi pitänyt joutua syytteeseen ja vankilaan. Sen sijaan hän pyrkii presidentiksi vaaleissa, jotka vaikuttavat peukaloiduilta”, Trump twiittasi.

Trumpin presidentinvaalikampanja on joutunut pahaan vastatuuleen viime päivinä, kun yhä useammat naiset ovat kertoneet Trumpin ahdistelleen heitä seksuaalisesti. Trump on itse lisännyt vettä myllyyn esittämällä loukkaavia kommentteja syytöksiä esittäneistä naisista ja kilpakumppanistaan Clintonista.

Lauantaina Trump yritti jälleen mustamaalata Clintonia vihjaamalla, että tämä oli ottanut suoritusta parantavia lääkkeitä ennen heidän edellistä vaaliväittelyään viime viikonvaihteessa.

”En tiedä, mitä hänellä on meneillään. Viime väittelyn alussa hän kävi kierroksilla”, Trump sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan Portsmouthissa New Hampshiren osavaltiossa järjestetyssä kampanjatilaisuudessa.

Trumpin mukaan Clinton hädintuskin pääsi autolleen väittelyn jälkeen. Hänen mukaansa heidät molemmat pitäisi testata lääkkeiden varalta ennen seuraavaa yhteistä väittelyä.

”Urheilijat laitetaan testeihin. Minusta meille pitäisi tehdä lääketesti ennen väittelyä”, Trump sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat