Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

BBC: Poliisi puuttui sikiöiden laittomaan sukupuolen selvittämiseen Kiinassa – jo 75 pidätetty

Etenkin maaseudulla vanhemmat suosivat yhä poikalapsia, mikä johtaa tyttöjen abortointiin. Laittomassa sukupuolen seulontaverkostossa on ollut mukana ainakin 300 ihmistä.

Ulkomaat
 
Maija Tammi
Vielä vuonna 2013 kiinalaiset kävivät synnyttämässä Yhdysvalloissa kiertääkseen yhden lapsen politiikkaa ja saadakseen lapsilleen Yhdysvaltojen kansalaisuuden.
Vielä vuonna 2013 kiinalaiset kävivät synnyttämässä Yhdysvalloissa kiertääkseen yhden lapsen politiikkaa ja saadakseen lapsilleen Yhdysvaltojen kansalaisuuden. Kuva: Maija Tammi

Kiinassa on pidätetty 75 ihmistä, koska poliisi epäilee heidän osallistuneen sikiöiden sukupuolen seulontaan.

Noin 300 ihmisen verkosto on lähettänyt sikiöistä verinäytteitä itsehallintoalueelle Hongkongiin testejä varten, kertoo Britannian yleisradio BBC.

Lähes koko Kiinan alueella toiminut verkosto on kerännyt toimillaan lähes 30 miljoonan euron edestä tuloja.

Kiinassa syntymättömän lapsen sukupuolen selvittäminen on laitonta, koska sen pelätään johtavan tyttölasten abortointiin. Etenkin maaseudulla perheet haluavat usein mieluiten poikalapsen.

1970-luvun lopulla Kiinassa käyttöön otettu yhden lapsen politiikka on rajoittanut ihmisten perhesuunnittelua. Koska lasten määrää on rajoitettu lailla, lapsen sukupuolen merkitys on kasvanut entisestään.

Kiina on luopumassa yhden lapsen politiikasta asteittain ja väljensi sääntöjä jo viime vuonna.

Maan viranomaiset varoittivat viimeksi tällä viikolla, että väestöä vaivaava miesvaltaisuus ei häviä vielä vuosiin. Viime vuonna Kiinassa syntyi 113 poikaa sataa tyttöä kohden.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat