Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pohjois-Korea teki taas ohjuskokeen – Yhdysvallat tuo pikavauhtia puolustusjärjestelmän Etelä-Koreaan

Yritys laukaista keskipitkän matkan ballistinen ohjus on pienen diktatuurin tuorein YK:n päätöslauselmien vastainen ohjuskoe.

Ulkomaat
 
HS–Reuters
KCNA
Pohjois-Korea on tehnyt useita ohjuskokeita viime aikoina. Kuvassa sukellusveneestä ammuttu ballistinen ohjus.
Pohjois-Korea on tehnyt useita ohjuskokeita viime aikoina. Kuvassa sukellusveneestä ammuttu ballistinen ohjus. Kuva: KCNA

Yhdysvaltain puolustusvoimat on huomannut Pohjois-Korean epäonnistuneen ohjuskokeen, Pentagon tiedotti lauantaina.

Yritys laukaista keskipitkän matkan ballistinen ohjus on pienen diktatuurin tuorein YK:n päätöslauselmien vastainen ohjuskoe. Yhdysvallat vaatii Pohjois-Koreaa pidättymään ohjuskokeista ja noudattamaan YK:n linjausta.

”Tuomitsemme vahvasti nämä toimet sekä Pohjois-Korean muut viimeaikaiset ohjuskokeet”, sanoo Yhdysvaltain merivoimien komentaja Gary Ross.

”Olemme täysin sitoutuneet puolustamaan liittolaisiamme, kuten Etelä-Koreaa ja Japania, näiden uhkien edessä. Olemme valmiita vastaamaan kaikkiin hyökkäyksiin tai provokaatioihin.”

Rossin mukaan Yhdysvallat aikoo Pohjois-Korean toimien jälkeen siirtää uuden ohjuspuolustusjärjestelmän entistä pikaisemmin Etelä-Koreaan.

Kiina on vastustanut ohjuspuolustusjärjestelmää, koska se toisi alueen turvallisuuspolitiikkaan epävakautta. Yhdysvaltain mukaan järjestelmä ei ole suunnattu Kiinaa vastaan.

Tuoreen ohjuskokeen jälkeen Yhdysvallat aikoo myös selvittää yhdessä muun muassa EU:n kanssa, voisiko Pohjois-Koreaan kohdistuvia rahoituspakotteita kiristää.

Pohjois-Korea on ohjuskokeidensa takia jo valmiiksi erittäin raskaiden talouspakotteiden kohteena.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat