Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruokarekka ryöstettiin Haitissa kesken YK:n pääsihteerin vierailun

Hurrikaani Matthew pyyhki läpi Haitin lokakuun 4. päivänä, tappaen noin 1 000 ihmistä. Yli 1,4 miljoonaa ihmistä tarvitsee akuuttia kriisiapua ja 175 000 on joutunut kodittomaksi.

Ulkomaat
 
HS–Reuters
Mike Segar / REUTERS
Ban Ki-moon tuomitsi Maailman ruokaohjelman WFP:n rekkojen ryöstämisen.
Ban Ki-moon tuomitsi Maailman ruokaohjelman WFP:n rekkojen ryöstämisen. Kuva: Mike Segar / REUTERS

Kaksi YK:n ruokarekkaa ryöstettiin lauantaina Haitissa, kun pääsihteeri Ban Ki-moon vieraili myrskyn runtelemassa maassa pikaisesti.

Hurrikaani Matthew pyyhki läpi Haitin lokakuun 4. päivänä, tappaen noin 1 000 ihmistä. Yli 1,4 miljoonaa ihmistä tarvitsee akuuttia kriisiapua ja 175 000 on joutunut kodittomaksi.

Myrsky on tuhonnut sähkölinjoja ja kulkureittejä. Ruoka- ja lääkeapua ei ole päässyt ajoissa perille monille alueille, minkä seurauksena paikalliset ovat tukkineet teitä pysäyttääkseen ja joissain tapauksissa ryöstääkseen ohi kulkevia rekkoja.

Lisäksi myrskyn aiheuttama tulva on laukaissut jälleen uusia koleratartuntoja. Useiden tieteellisten tutkimusten mukaan YK:n rauhanturvaajat toivat koleran Haitiin vuonna 2010 pari kuukautta sen jälkeen, kun maanjäristys tappoi yli 220 000 ihmistä.

Ban tuomitsi Maailman ruokaohjelman WFP:n rekkojen ryöstämisen ja lupasi epätoivoisille haitilaisille lisää apua.

”Tänään todistin henkilökohtaisesti hyökkäyksen ruokarekan kimppuun. Ymmärrämme ihmisten kärsimättömyyden ja suuttumuksen. Teemme kaikkemme tuodaksemme apua niin nopeasti kuin mahdollista”, Ban sanoi lehdistötilaisuudessa.

”Aiomme mobilisoida niin paljon resursseja ja lääkeapua kuin kykenemme pysäyttääksemme koleran ja tukeaksemme uhrien perheitä.”

Ban lupasi myös uuden rahaston koleran taltuttamiseksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat