Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

USA:n sota-aluksia ammuttiin jälleen ohjuksilla Punaisellamerellä – länsi sekaantuu yhä pahemmin Jemenin sotaan

Yksikään Jemenin rannikolla ammutuista ohjuksista ei osunut Yhdysvaltain hävittäjiin.

Ulkomaat
 
HS–AFP
Yhdysvaltain merivoimat
USS Mason Omaninlahdella syyskuussa 2016.
USS Mason Omaninlahdella syyskuussa 2016. Kuva: Yhdysvaltain merivoimat

Yhdysvaltojen laivaston kolmea hävittäjää on jälleen ammuttu useilla ohjuksilla Punaisellamerellä Jemenin rannikon edustalla. Yksikään lauantaina illalla ammutuista ohjuksista ei taaskaan osunut sota-aluksiin eikä kukaan loukkaantunut, Yhdysvaltain laivasto kertoi.

Hyökkäykset kuitenkin kertovat Jemenin tilanteen kiristymisestä ja Yhdysvaltain sotkeutumisesta maan sisällissotaan yhä pahemmin. Jemenin sodassa on kuollut jo yli 6 800 ihmistä sen jälkeen kun Saudi-Arabia aloitti maassa sotilasoperaation puolitoista vuotta sitten.

Yhdysvallat tukee sodassa Saudi-Arabian johtamaa liittoumaa, joka yrittää kukistaa shiiamuslimeihin kuuluvien huthien kapinan ja palauttaa vallan syrjäytetylle sunnihallinnolle. Huthit ovat onnistuneet valtaamaan Jemenin pohjoisosat ja pääkaupunki Sanaan.

Yhdysvaltojen hävittäjiä vastaan ammuttiin ohjuksia myös viime viikolla. Ohjukset on Yhdysvaltojen mukaan ammuttu huthien hallussaan pitämiltä alueilta, mutta huthit ovat kiistäneet osallisuutensa.

Yhdysvallat on yrittänyt painottaa, että se ei halua vastuulleen enää yhtään uutta sotaa. Viime torstaina Yhdysvaltojen laivasto kuitenkin ampui viisi Tomahawk-risteilyohjusta tutka-asemiin huthialueella Jemenin rannikolla.

Amerikkalaisten mukaan iskut olivat itsepuolustusta, sillä Yhdysvaltain hävittäjää USS Masonia kohti oli ammuttu ohjuksia kahdesti neljän päivän sisällä.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Yhdysvallat hyökkäsi suoraan hutheja vastaan. Tähän saakka amerikkalaiset ovat lähinnä antaneet logistista tukea saudien johtamalle koalitiolle.

Länsivaltojen tuki saudien johtamalle liittoumalle on muuttunut entistä kyseenalaisemmaksi sodan siviiliuhrien määrän kasvaessa.

Viikko sitten lauantaina Saudi-Arabian liittouman kone pommitti huthien hallussa pitämässä Sanaassa hautajaissaattuetta. Iskussa kuoli yli 140 ihmistä ja loukkaantui satoja.

Liittouman perustaman tutkintaelimen mukaan isku oli seurausta vääristä tiedoista ja ohjeiden rikkomisesta.

Korjattu 16.10. kello 15:51: Otsikkoon korjattu sana paremmin sanaksi pahemmin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat