Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Brexit-kampanjaa johtanut Boris Johnson joutuu selittelemään EU-eroa vastustanutta kolumniaan

Sunday Times -lehden mukaan Johnson kirjoitti jäsenyyttä tukevan kolumnin vain pari päivää ennen kuin ryhtyy EU-eroa ajaneen brexit-kampanjan keulahahmoksi.

Ulkomaat
 
TOBY MELVILLE / Reuters
Britannian ulkoministeri Boris Johnson puhui konservatiivipuolueen kokouksessa lokakuun alussa.
Britannian ulkoministeri Boris Johnson puhui konservatiivipuolueen kokouksessa lokakuun alussa. Kuva: TOBY MELVILLE / Reuters

Britannian EU-eron puolesta näkyvästi kampanjoinut nykyinen ulkoministeri Boris Johnson joutui sunnuntaina taas kommentoimaan vanhoja puheitaan, kun Sunday Times -lehti julkaisi Johnsonin helmikuussa kirjoittaman EU-jäsenyyttä tukevan kolumnin.

Lehden mukaan Johnson kirjoitti jäsenyyttä tukevan kolumnin vain pari päivää ennen kuin ryhtyi EU-eroa ajaneen brexit-kampanjan keulahahmoksi.

Nyt ensi kertaa julkaistussa kolumnissa Johnson muun muassa kirjoitti, että Britannian pysyminen EU:ssa olisi ”siunauksellista maailmalle ja Euroopalle”. Hän myös varoitti, että ero voisi johtaa ”taloudelliseen šokkiin” ja Skotlannin eroon Britanniasta. Johnson myös mainitsi Venäjän presidentin Vladimir Putinin toiminnan yhtenä perusteena Britannian pysymiseen EU:ssa.

Kesäkuussa pidetyssä kansanäänestyksessä EU-eroa eli brexitiä kannattavat voittivat. Yhtenä tuloksen seurauksena oli, että Johnsonista tuli ulkoministeri.

Sunnuntaina hän kertoi toimittajille ”painineensa kysymyksen kanssa” viime helmikuussa. Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan hän päätyi kirjoittamaan asiasta kaksi vastakkaista kolumnia.

”Asetin ne vierekkäin ja oli ilmiselvää, mikä oli oikein. Minusta ihmiset tekivät oikean ratkaisun äänestäessään EU:sta lähtemisen puolesta. Juuri niin olemme tekemässä ja siitä tulee vielä valtava menestys”, Johnson sanoi.

Toinen eli EU-eroa kannattanut kolumni julkaistiin Daily Telegraph -lehdessä maaliskuussa.

Kansanäänestyksen jälkeen Britannian pääministeriksi noussut Theresa May sanoi aiemmin tässä kuussa, että Britannia aloittaa neuvottelut EU:sta eroamiseksi ensi maaliskuun loppuu mennessä.

Kansanäänestyksen jälkeen Britannian punta on menettänyt arvoaan 18 prosenttia. Skotlannin pääministeri Nicola Sturgeon ilmoitti torstaina, että Skotlanti aloittaa selvitys- ja lainsäädäntötyöt kansanäänestyksen järjestämiseksi itsenäistymisestä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat