Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tanskassa useita pommiuhkia – poliisi pidätti miehen, jota epäillään uhkauksista

Ainakin neljässä paikassa Tanskassa oli pommiuhka maanantaina. Kolme lentäkenttää, kaksi ostoskeskusta ja yliopisto saivat uhkauksen maanantaina.

Ulkomaat
 
CLAUS BECH / SCANPIX DENMARK
Poliisi sulki Roskilden lentokentälle johtavan tien pommiuhan takia.
Poliisi sulki Roskilden lentokentälle johtavan tien pommiuhan takia. Kuva: CLAUS BECH / SCANPIX DENMARK

Poliisi selvittää Tanskassa maanantaina ainakin neljää pommiuhkaa, kertoo tanskalainen Ekstra Bladet -lehti.

Tanskan yleisradion DR:n mukaan kolmelle lentokentälle, kahdelle ostoskeskukselle ja Copenhagen Business School -yliopistolle lähetettiin maanantaina uhkaus sähköpostitse.

Roskilden lentokenttä tyhjennettiin ihmisistä maanantaina kello 14 Suomen aikaa pommiepäilyn vuoksi.

Kello 14.10 poliisi sai tiedon toisesta pommiuhasta Vestsjællandscentret-kauppakeskuksessa Slagelsen kunnassa. Poliisi evakuoi kauppakeskuksen.

Kello 14.49 Keski- ja Länsi-Sjellannin poliisi tiedotti, että myös Ro's Torv -kauppakeskus aivan Roskilden keskustassa on evakuoitu.

”Poliisi on paikalla Roskilden lentokentällä, missä on havaittu pommiuhka. Poliisi evakuoi lentokentän ja tutkii aluetta. Poliisi sai ilmoituksen myös pommiuhasta Ro’s Torvissa Roskildessa. Aluetta evakuoidaan”, poliisi tiedottaa.

Tuntia myöhemmin Itä-Jyllannin poliisi tiedotti Twitterissä, että myös Aarhusin lentokenttää tyhjennetään ihmisistä pommiuhan vuoksi.

Kello 17.34 Keski- ja Länsi-Sjellannin poliisi tiedotti Twitterissä, että Roskilden lentokenttä on avattu jälleen, eikä poliisi ole löytänyt etsinnöissään lentokentältä epäilyttäviä kohteita.

Ro's Torv -kauppakeskus on evakuoitu ja yhä kiinni, mutta poliisi toivoo pian pääsevänsä tutkimaan alueen.

Kello 17.44 Kööpenhaminan poliisi kertoi, että Kööpenhaminassa on ollut useita pommiuhkauksia.

Uhkausviestejä on lähetetty esimerkiksi Kööpenhaminan lentokenttää, Kööpenhaminan yliopistoa, Copenhagen Business School -yliopistoa koskien. Poliisi on arvioinut uhkaukset perusteettomiksi. Pommiuhkauksia kuitenkin tutkitaan.

Kello 17:56 Itä-Jyllannin poliisi tiedotti Twitterissä, että Aarhusin lentokenttää koskeva tutkinta on saatu päätökseensä. Poliisi ei löytänyt lentokentältä mitään epäilyttävää. Lentokenttä on avattu uudelleen.

Puoli kahdeksalta illalla poliisi ilmoitti, että pommiuhkauksista epäilty on otettu kiinni.

Poliisi pidätti kello kuudelta Slagelsen kunnassa miehen, jonka epäillään lähettäneen maanantain aikana useita pommiuhkauksia. Pidätys tapahtui ilman suurta draamaa. Miestä kuulustellaan tiistaina tapahtumista.

Vestsjællandscentret-kauppakeskus Slagelsen kunnassa pysyy yhä eristettynä, sillä poliisi etsii alueelta räjähteitä koiria apunaan käyttäen.

Mogens Engelund / Wikimedia Commons
Ro's Torvin kauppakeskus Roskildessa.
Ro's Torvin kauppakeskus Roskildessa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat