Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kapinalliskomentaja ”Motorola” tapettiin Donetskissa – separatistit syyttävät Ukrainaa

Venäjän sankari ja sotarikosepäilty kuoli pommin räjähtäessä kotitalon hississä.

Ulkomaat
 
ALEKSANDR JERMOtšENKO
Arseni Pavlov voitonpäivän paraatissa Donetskissa toukokuussa 2016.
Arseni Pavlov voitonpäivän paraatissa Donetskissa toukokuussa 2016. Kuva: ALEKSANDR JERMOtšENKO

Itä-Ukrainan venäläismielisten separatistien asejoukkojen komentaja, taistelijanimellä Motorola tunnettu Arsen Pavlov, 33, kuoli kranaatti-iskussa Donetskissa sunnuntai-iltana. ”Donetskin kansantasavallan” separatistijohto syytti surmasta Ukrainaa.

Pavlov oli sunnnuntai-iltana palaamassa kotiinsa donetskilaiseen kerrostaloon kun hississä räjähtänyt pommi surmasi hänet. Pavlov kuoli paikalla. Silminnäkijöiden mukaan räjähdys aiheutti myös sivullisille vammoja.

Donetskin separatistihallinnon päällikkö Aleksandr Zahartšenko ilmoitti maanantaina, että tutkinnassa on selvitetty jo murhan tilaaja ja toteuttaja. Zahartšenkon mukaan asialla olivat Ukrainan desantit. Teko merkitsi Zahartšenkon mukaan ”sodanjulistusta”.

Ukrainan tiedustelupalvelun SPU:n ja sisäministeriön edustajat epäilivät, että Pavlov sai surmansa kapinallisten sisäisissä välien selvittelyissä.

Venäjän kansalaisesta Arsen Pavlovista alias Motorolasta tuli Venäjällä varsinainen julkkis Donetskin lentokentän taisteluiden aikana. Taistelut kentän hallinnasta alkoivat syksyllä 2014 ja jatkuivat seuraavan vuoden alkuun, jolloin Venäjän tukema ”nostoväki” lopulta otti alueen haltuunsa.

Motorolan häät Donetskissa keskellä taisteluja olivat laajasti esillä venäläisissä tiedotusvälineissä. Sittemmin Itä-Ukrainan venäläismieliset sotasankarit ovat jääneet julkisuudessa taka-alalle.

Ukrainalaiset ovat syyttäneet Pavlovia lukuisista sotarikoksista, muun muassa kymmenien sotavankien surmaamisesta. Hän oli Ukrainan etsintäkuuluttama ja EU:n pakotelistalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat